territori

L'Ajuntament de Reus activa l'alerta per fred i neu

Aquesta matinada s'ha trobat allotjament a una persona localitzada dormint al carrer

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha ordenat la matinada d’aquest dimecres 4 de febrer l’activació del dispositiu de prevenció i d’intervenció del Pla Neucat a Reus, davant l’arribada de l’onada de fred. El dispositiu compta amb la la implicació de la Guàrdia Urbana, la regidoria de Benestar Social, la regidoria de Via Pública i Medi Ambient, el servei municipal d’Emergències i altres serveis de l’Ajuntament. De moment, a la ciutat no neva, però sí plou i fa força fred.

La regidoria de Benestar Social i la Guàrdia Urbana han reforçat el protocol d’acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es trobin al carrer. Aquesta matinada s’ha trobat allotjament a una persona localitzada dormint al carrer. La regidoria de Benestar Social compta amb la col·laboració de voluntaris de diverses entitats socials per la visita i l’atenció de casos de vulnerabilitat, com la gent gran que viu sola, o les que viuen en habitatges amb condicions desfavorables.

D’altra banda, la regidoria de Via Pública i Medi Ambient ja ha donat instruccions a l’empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no netegi els vials amb aigua; i ha instruït el servei municipal de jardineria perquè suspengui el rec de fonts i jardins. Es busca així evitar el risc de crear plaques de gel que puguin provocar accidents.

Finalment, la regidoria de Via Pública i l’Àrea de Medi Ambient han coordinat la Brigada Municipal i l’empresa concessionària del servei de neteja perquè s’abasteixin de sal per distribuir als vials públics per evitar possibles gelades.

L’Ajuntament de Reus fa una crida a la ciutadania, en especial la gent gran i els infants, a empendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries, i recomana, precaució en els desplaçaments tant a peu com en cotxe. Així mateix, recorda que el telèfon d'urgències de la Guàrdia Urbana és el 092, per atendre qualsevol emergència.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès

La Societat Cercle Calongí celebra el seu centenari

CALONGE i ST. ANTONI

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA