Societat

Les exsocialistes de Sant Adrià tomben el pressupost

Les quatre regidores que aquesta setmana han abandonat la formació impedeixen, junt amb l'oposició, que prosperin els comptes

L'alcalde els retreu les inversions que frenen amb el seu vot

Es preveia una relació complicada entre el grup municipal del PSC i les quatre regidores que aquesta setmana han abandonat el partit i el govern local –no pas l'Ajuntament–, però potser no s'esperava que només fos cosa d'hores que saltessin espurnes, si més no públicament. Va ser ahir, durant el ple extraordinari en què es votava el pressupost municipal per aquest exercici, que ja va quedar clar que el clima serà força tens durant tot el que resta de mandat.

I és que ahir les quatre regidores no adscrites a cap grup municipal (Isabel Marcuello, Loli Ocaña, Fina López i Pepi Pérez) van provocar el primer revés en l'administració local en tombar, sumant el seu vot negatiu als del conjunt de l'oposició, els comptes del 2015. Les quatre regidores van justificar el seu vot adduint la inexistència d'un procés participatiu, no pas el contingut del pressupost presentat. De fet, van oferir a l'alcalde, Joan Callau, frenar la votació, convocar una o dues audiències públiques per poder escoltar la veu dels ciutadans i tornar a elevar els números a un ple municipal. Aleshores, segons van deixar constància, haurien votat a favor i el pressupost hauria prosperat. Les exsocialistes van arribar a defensar el contingut del pressupost, “de caire social”, en l'elaboració del qual totes quatre han participat.

L'alcalde adrianenc, però, va prosseguir amb una votació de la qual el govern local del PSC i ICV-EUiA, ara en minoria, no en va poder sortir victoriós.

En la seva intervenció final l'alcalde va lamentar “l'oposició a un pressupost que segueix una línia de justícia i solidaritat social”. En referència a les quatre excompanyes de grup, Joan Callau hi va afegir que un vot contrari a aquest pressupost “és de difícil justificació des d'una òptica suposadament progressista o socialista”.

Després de desgranar una llista de projectes que s'han pogut desplegar gràcies al darrer pressupost municipal, el batlle socialista va retreure a les quatre regidores no adscrites i als grups de l'oposició les actuacions que no podran cristal·litzar aquest any per culpa del seu vot negatiu, com ara “retornar el 25% de la paga extra que havien perdut els funcionaris el 2012, retornar els diners a les 36 famílies de la cooperativa de la Catalana que no va construir els habitatges l'any 2013, ampliar amb cinc agents la plantilla de la Guàrdia Urbana i mantenir correctament els ascensors i les escoles del barri de la Mina”. Tampoc no es podrà, segons l'alcalde, ampliar les beques de continuïtat educativa a tots els alumnes amb criteris de renda.

El govern de Sant Adrià, a causa de la impossibilitat d'aprovar un nou pressupost, haurà de prorrogar els comptes del 2014.

LA XIFRA

7
regidors
formen ara el govern en minoria de Sant Adrià, després de la marxa, dimarts, de les quatre edils.

LA FRASE

El vot contrari és de difícil justificació des d'una òptica suposadament socialista
Joan Callau
alcalde de sant adrià (psc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona