Societat

La Diputació finança un centre de menors a Juneda amb una inversió d'un milió

L'equipament s'integrarà a la xarxa CREA de la Generalitat per atendre infants amb problemes

El municipi impulsa el projecte per acollir 20 menors

Juneda disposarà en el termini d'un any d'un centre d'atenció a menors que promou l'Ajuntament d'aquesta localitat de les Garrigues i que finança la Diputació de Lleida amb una inversió d'un milió d'euros.

La junta de govern de l'ens provincial va aprovar dilluns adjudicar l'obra de l'equipament a la constructora lleidatana Benito Arnó e Hijos. Aquesta inversió es correspon amb la primera fase del projecte, que preveu la construcció de l'immoble i els serveis bàsics. Amb aquestes obres es podria obrir parcialment el centre de Juneda amb onze places.

La segona fase, que requerirà 250.000 euros més d'inversió, permetrà completar l'edificació i arribar a la plena ocupació, que es preveu que sigui de 20 places i que doni feina a 25 persones, la majoria professionals en l'atenció d'infants i adolescents.

L'Ajuntament de Juneda hi ha aportat els terrenys i així ha aconseguit situar al seu municipi aquest equipament, que substituirà els pisos que hi ha ara a les Borges Blanques i que funcionen des del 2010.

Els centres residencials d'acció educativa (CREA) són institucions per a la guarda i educació d'infants i adolescents a qui s'aplica la mesura d'acolliment amb l'objectiu de donar resposta a situacions i necessitats educatives i assistencials alternatives a la família d'origen. Així, la tutela dels menors amb problemes de conducta va a càrrec d'aquests centres amb supervisió de la Generalitat. L'alcalde de Juneda, Antoni Villas, va manifestar que “es tracta d'un projecte necessari per al territori, amb una inversió adreçada a infants tutelats i que, a més, generarà llocs de treball”.

LA XIFRA

25
llocs de treball es crearan
en aquest CREA Garrigues quan estigui totalment acabat i a ple rendiment.

LA FRASE

És un projecte necessari per al territori, amb una inversió per a infants i que generarà feina
Antoni Villas
Alcalde de Juneda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia