Societat

L'Alcoiá - Comtat va continuar perdent població en 2014

Sols Muro, Onil i Banyeres de Mariola van presentar dades positives

A partir de les dades oferides pel padró municipal que arreplega l'Institut Nacional d'Estadística, la comarca de l'Alcoià-Comtat va baixar en el nombre d'habitants al llarg de l'any 2014, destacant les davallades experimentades a ciutats com Alcoi, Ibi o Castalla, mentre que les úniques poblacions mitjanes en què la població va augmentar van ser Muro, Onil i Banyeres de Mariola.

Segons les dades de l'INE, la població d'Alcoi a principis de 2014 se situava en 59.675 habitants, seguint la tònica d'anys anteriors degut al manteniment del creixement vegetatiu negatiu en produir-se més decessos que naixements a nivell general.

Altra causa que també influeix en la davallada d'habitants ha sigut el retorn d'immigrants cap als seus països d'origen, majorment a Amèrica del Sud.

La mateixa situació es va donar a poblacions com Ibi, amb 78 habitants menys que a 2013, o els 39 menys que registra el padró a Cocentaina, pel que aquestes dues ciutats comptaven a 1 de gener de 2014 amb 23.456 i 11. 519 habitants respectivament.

Altre cas significatiu en la davallada de població l'ha registrat la localitat de Castalla, al passar de 10.579 a 10.143 habitants influint el fet del retorn d'un bon nombre de ciutadans de la UE als seus països d'origen o al canviar de lloc de residència.

Altra situació diferent és la que s'ha produït a poblacions com Muro, Onil o Banyeres de Mariola, on el nombre d'habitants va augmentar. Segons les dades oferides per l'INE, Muro és una de les poblacions de la comarca que major dinamisme presenta quant al creixement de la població, puix no de bades, i des de 2008, la ciutat ha vingut creixent progressivament fins situar-se a inicis de 2014 en 9.114 habitants, 152 més que a l'any 2013.

De la mateixa forma, tant Onil com Banyeres de Mariola també presenten dades positives amb un creixement de la població xifrat en 21 i 17 habitants respecte a 2013, dades mínimes positives si es té en compte la tendència negativa quant al creixement vegetatiu en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA