Osona/Ripollès

MUNICIPALS 2015 - FALTEN 96 DIES

Joan Ballana demana deixar en suspens les mesures de peatonalització de l’eixample Morató

El cap de llista d’ERC de Vic ha passat aquest dimarts ha passat pel programa "Eleccions 2015" d’EL 9 TV. Ha descartat cap pacte amb qualsevol altra candidatura i ha reconegut que un escenari amb 10 o 14 candidatures a la ciutat pot comportar problem

Joan Ballana, el candidat d’Esquerra Republicana-Som Vic, considera que cal deixar en suspens les mesures adoptades a l’eixample Morató per parlar-ne de nou amb tots els implicats. Ballana defensa que la implantació de l’illa de vianants sigui progressiva.

Al programa Municipals 2015 d’El 9 TV, el número 1 dels republicans negava que hagi arribat a cap acord amb Josep Arimany, ni amb Anna Erra de cara a un possible pacte, i pràcticament descartava que Xavier Farrés, del Moviment Demòcrata Català, s’integri a la seva llista.

Les càmeres de control d’accés de vehicles a l’Eixample Morató no estan posant multes perquè s’han detectat diverses disfuncions i incoherències amb les que sí que sancionen al nucli antic i al carrer de Gurb. Ho assegurava ahir al programa Municipals 2015 el regidor de Convivència i Seguretat i candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Vic, Joan Ballana.

Respecte a les protestes dels comerciants sobre la implantació d’aquesta illa de vianants, Ballana demana que es busqui el consens entre totes les parts, i que la vianalització de la zona es faci més a poc a poc.

L’illa de vianants de l’Eixample Morató, la gestió de l’Atlàntida i la recollida de deixalles porta a porta són qüestions en què Esquerra, i concretament Ballana, s’ha desmarcat de CiU, el seu soci de govern, aquesta legislatura.

El candidat d’Esquerra considera que les dificultats que té la federació per escollir candidat no beneficien la ciutat, i tot i admetre bona sintonia personal amb Josep Arimany, nega que tingui cap acord ni amb ell ni amb Anna Erra de cara a un possible pacte postelectoral.

Tampoc està previst que Xavier Farrés, també regidor de l’equip de govern i expresident comarcal d’Unió, s’incorpori a la llista de Ballana en el marc de l’acord entre Esquerra i el Moviment Demòcrata Català.

Joan Ballana creu que l’alt nombre de llistes que es presentaran a les eleccions a Vic, entre deu i catorze, pot tenir efectes negatius per la governabilitat. Però també en fa una lectura en positiu. Considera que, sempre que tinguin un projecte de ciutat clar, diferents grups poden treballar plegats després del 24 de maig.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona