Osona/Ripollès

La nova concessionària de l’aigua de Roda vol construir una potabilitzadora pròpia

La nova concessionària del servei municipal d’aigües de Roda, Aqualia, es planteja construir una potabilitzadora per assegurar l’abastament dels pous propis. Actualment, la gran part d’aigua que es consumeix a Roda prové de la potabilitzadora de Manl

Aqualia, la concessionària del servei municipal d’aigües de Roda des de l’octubre de 2013, ha estrenat noves oficines per millorar l’atenció al públic. Les instal·lacions són en aquesta planta baixa entre els carrers Ferran Alsina i Sant Sebastià. Amb el canvi d’instal·lacions, la concessionària també estrena un nou sistema per conèixer al moment la situació de la xarxa d’aigües que el seu responsable mostrava als representants municipals. Ara, la companyia està pendent que l’ajuntament determini quines són les inversions prioritàries del nou pla d’actuacions.

Durant l’any i mig que fa que aquesta companyia del grup Fomento de Construcciones y Contratas opera a Roda s’han fet petites actuacions per anar millorant la xarxa com les noves canalitzacions als carrers Puigdollers, Sant Sebastià, Sant Salvador i General Carbó, així com millores en els sistemes de recloració i als dipòsits del Coll de Roda. Un dels objectius de l’ajuntament és que la qualitat i el gust de l’aigua siguin òptims.

L’aigua de la xarxa de Roda és, principalment, de la captació de la potabilitzadora de Manlleu, tot i que també tenen algunes captacions pròpies. De fet, una de les actuacions previstes al pla director és la construcció d’una potabilitzadora per aprofitar més aquests recursos propis. En el pla, que s’ha de desplegar durant els 10 anys de la concessió, també es contempla la construcció d’un nou dipòsit per garantir l’abastament futur a tota la població, un sistema de telecontrol de l’aigua, la renovació de xarxa i la substitució de les canonades de fibrociment i la nova sectorització de la xarxa general per tal de tenir un control de les fuites d’aigua.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Perseguiran els propietaris d’edificis del centre històric mal conservats

Manresa
societat

Mobilitzacions per exigir l’estabilització d’interins després de la sentència del TJUE

barcelona
societat

Petits canvis en la Festa Major per afavorir la convivència amb els veïns

Granollers
SOCIETAT

Fa l’eutanàsia a un toro i el denuncien per la mort dels voltors que se’l mengen

Lleida
societat

Arrenca la campanya contra el mosquit als arrossars del delta de l’Ebre

Deltebre
àsia

Condemnen a presó la periodista que va impulsar el #MeToo a la Xina

barcelona

Incentius als tècnics de la bústia d’avisos per accelerar les respostes

girona
societat

El Vall d’Hebron ha fet 125 cirurgies urològiques pediàtriques amb robot

Barcelona
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ