Societat

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per la crescuda de l'Ebre

El nivell del riu continua molt elevat però està estabilitzat des d'ahir

El cabal de sortida del pantà de Mequinensa ja és superior al d'entrada

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d'alerta del pla Inuncat per l'elevat cabal de l'Ebre. Amb tot, la situació s'està normalitzant i no es preveuen noves afectacions.

Segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l' Ebre (CHE), el cabal del riu es manté a uns 1.800 m3/s en el tram català. En concret, l'Ebre assoleix una alçada de 5,36 metres al seu pas per Ascó, on el volum d'aigua és de 1.844 m3/s. El cabal a Tortosa és de 1.808 m3/s i l'alçada, 5'53 m.

Pel que fa als embassaments, el de Flix està al 94'87% de la seva capacitat; el de Riba Roja, al 98'53%, i el de Mequinensa al 102'72%. El cabal de desembassament d'aquest últim continua sent de 1.800 m3/s i la CHE preveu que es mantingui així durant almenys tota la setmana, fins que es normalitzi.

Protecció Civil destaca que aquest divendres el cabal de sortida del pantà de Mequinensa ja és superior al d'entrada. Es considera així que la situació comença a estabilitzar-se i descarta haver de pujar el cabal de desembassament.

Aigües amunt de Mequinensa la tendència també és a la baixa i la previsió és que la crescuda pugui anar perdent força els propers dies.

Per tot plegat, no es preveuen més afectacions a banda de les que ja hi ha sobretot en zones agrícoles properes a la llera del riu Ebre.

El Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT es manté en contacte amb la CHE i tots els Ajuntaments riberencs.

De cara al cap de setmana, Protecció Civil manté la recomanació de limitar les activitats d'oci i professionals a les zones properes al riu. Cal extremar la precaució a prop dels cursos d'aigua i zones inundables i allunyar-se'n en cas de risc. Finalment, recorda que s'ha de respectar sempre el tancament de les zones d'accés a les lleres i evitar les situacions de perill.

La CHE justifica que els diners cobrats a Miravet són un cànon, no una sanció

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha assegurat aquest divendres que els 3.600 euros que haurà de pagar l'Ajuntament de Miravet, a la Ribera d'Ebre, no és multa ni un càstig per no tenir depuradora sinó un tribut.

La CHE ha justificat avui que es tracta d'un cànon de vessaments a l'Ebre que es cobra en aplicació de l'article 113 de la Llei d'Aigües espanyola.

En aquest sentit, ha dit que el paguen totes les empreses, particulars i ajuntaments que vessen residus al riu, tinguin o no tinguin una depuradora.

De la seva banda, l'Ajuntament de Miravet ha demanat avui la relació dels municipis i els imports que es paga a la resta de la conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA