Societat

Satisfacció per la suspensió de les vedellades d'Algemesí

Les penyes i els cadafals han decidit en assemblea substituir-les per una “capea”

L'Assemblea de constitució de la Comissió Taurina d'Algemesí de 2015, conformada per les 28 penyes cadafaleres que adquiriren un cadafal a la subhasta del passat dissabte, decidiren la fi de les vedellades com havien estat fins ara.Mitjançant vot secret, 16 penyes votaren la proposta de “substituir-les per una capea”, mentre que 11 votaren en contra.

Tant des d'Iniciativa Animalista, com d'altres partits, grups i entitats locals i nacionals del País Valencià, celebren aquest primer pas sorgit de les penyes cadafaleres. Des del rebuig absolut a la tortura i matança d'animals feta espectacle, a les antípodes del món taurí, valoren l'esforç que ha costat arribar fins ací i el que significa per a moltes persones d'Algemesí.

El primer reconeixement principal des de les organitzacions que se situen en contra d ela tortura animal, és per a l'associació “La nostra Folgança, gent d'Algemesí” que lluita des de fa 20 anys per unes festes sense tortura taurina, i que aquest any farà 10 que convoca la manifestació de setembre.

També i ha coincidència en apuntar la felicitació, a totes les organitzacions que l'han donat suport i a tota la gent que s'ha manifestat a Algemesí contra aquesta mena d'actes, i que ha fet que qui la perpetra no puga viure d'esquenes al món, al futur.

Tot i això, Iniciativa Animalista continuarà lluitant per la fi real de les vedellades, “que no pot arribar amb l'eliminació de la barbàrie més eloqüent i més visible i mentre es manté tota la resta”.

Més Algemesí felicita la comissió

Redacció

Més Algemesí vol aplaudir la decisió que s'ha pres perquè és una decisió que demostra que amb el temps els propis organitzadors i protagonistes de la Setmana de Bous han descobert que el manteniment de l'estructura actual de les vedellades, amb la mort i patiment dels vedells, no era bo per a ella.

El manteniment els darrers anys de les vedellades, “lluny de consolidar la nostra setmana gran servia per atreure l'atenció exterior sobre un únic aspecte negatiu que tapava els aspectes positius que té”.

A partir d'ahir la Setmana de Bous ha entrat en una nova fase. “Mai hem dubtat que, tard o d'hora, aquesta decisió es prendria, ja que si hi ha una cosa que ha caracteritzat a aquesta setmana ha estat que ha evolucionat i s'ha adaptat constantment als temps que li han tocat viure”.

La sensibilitat de la gent en relació a l'espectacle de les vedellades ha anat canviat mot en els darrers anys i això ha fet que moltes persones que abans veien amb “naturalitat” que es matara un animal tan xicotet, darrerament hagen percebut açò com una càrrega per a la imatge del poble i la pròpia festa. De fet l'abolició d'aquest format de becarrades i la transformació en una capea era vist com a positiva tant per gent taurina com per gent no taurina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia