territori

La mesquita de Reus rebutja les acusacions de gihadisme i fa una crida a combatre'l

Reconeixen que el jove detingut a Valls freqüentava les seves instal·lacions però asseguren que ells no poden controlar qui entra i surt

L'Associació Musulmana de Reus i comarca s'ha defensat dels atacs rebuts per suposadament donar suport al gihadisme, entre ells, del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Un representant de la mesquita situada al polígon Granja Vila ha expressat, en un comunicat, la "nostra condemna i rebuig a tot tipus de terrorisme sense exepció, sigui quina sigui la seva ideologia" i ha lamentat que el focus dels mitjans sigui durant aquests dies "en una minoria que interpreta el signe de l'islam erròniament". Des de la mesquita recorden que hi ha més de mil milions de persones que professen aquesta religió.

"Fem una crida a la ciutadania de totes les creences per fer front al radicalisme i combatre'l i rebutgem tots els comentaris que han sortir a la premsa aquests dies, acusant-nos de radicals i extremistes amb fins polítics. Des d'aquí el nostre missatge sempre ha estat clar: l'islam és una religió de misericòrdia i pau, no permet la violència i el terrorisme", indiquen des de la mesquita. L'entitat musulmana assegura que sempre col·labora amb els cossos de seguretat i les autoritats competents per combatre el terror i subratllen que "som ciutadans de Reus i la convivència és el nostre objectiu primordial". Per últim, confien en la justícia espanyola davant les acusacions vertides contra ells.

Admeten que el jove detingut a Valls venia a Reus

Des de la mesquita de Reus, al polígon Granja Vila, es reconeix que el jove detingut a Valls per gihadisme freqüentava les seves instal·lacions des de feia tres mesos. No obstant, en declaracions a Canal Reus TV, un representant de la mesquita assegura que ells no poden controlar les persones que entren i surten per resar i també ha subratllat que no creu que el detingut sigui gihadista: "era molt bona persona i amable", diuen.

Les reaccions de la comunitat musulmana de Reus arriben després de la macrooperació dels Mossos d'Esquadra contra el terrorisme islamista, que s'ha saldat amb onze detinguts. Poc després, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, indicava que a Catalunya hi ha una cinquantena de mesquites properes al salafisme -la línia més radical de l'islam-, algunes de les quals es troben, segons ell mateix, a Salt, Vilanova i la Geltrú, Reus o Torredembarra.

La mesquita de Torredembarra, 'radicalitzada' per l'Imam de Reus

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha assegurat que la comunitat musulamana del municipi ha iniciat els tràmits amb l'Ajuntament per tal d'habilitar una nova mesquita que sigui més moderada i que es desmarqui de la línia més radical que té l'actual. Segons Grangel, aquesta radicalitat prové del control que exerceix l'imam de Reus.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona