Societat

La Mostra d'Art Floral i Cinema s'estrena a l'Auditori dels Caputxins

L'auditori restaurat és l'escenari d'una exposició que combina flors, cinema i actuacions musicals

El premi Empordà 2015, per a Skydive Empuriabrava

La Mostra d'Art Floral, un dels actes destacats de les Fires i Festes de la Santa Creu, es va inaugurar ahir. En aquesta edició la mostra estrena nou espai, l'Auditori dels Caputxins (que s'ha rehabilitat recentment), amb l'al·licient afegit que enguany es combina amb una mostra de cinema, ja que incorpora un tastet del fons del col·leccionista Lluís Benejam. L'exposició estarà oberta fins diumenge i l'Auditori també serà l'escenari d'actuacions musicals: avui a les 18.30 h, concert a càrrec de l'Orquestra Versatile, i demà a la mateixa hora, concert del quartet de saxòfons de l'Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc.

Premi per a Skydive

Skydive Empuriabrava, el centre de paracaigudisme amb seu a Castelló d'Empúries, va ser guardonat ahir amb el premi Empordà 2015. Aquests premis són atorgats des de fa 22 anys pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, i s'emmarquen en els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. Els premis Empordà són uns guardons que serveixen per reconèixer la trajectòria i la tasca de persones i entitats que destaquen per la seva contribució en la promoció de la comarca. Aquest any, però, i com va explicar el president de la institució, Xavier Sanllehí, només s'ha concedit un d'aquests premis, amb la voluntat de canviar-ne el format. En concret, aquest 2015 només s'ha lliurat el premi Sirena, que es concedeix a aquella persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca, i ha estat per a l'empresa Skydive Empuriabrava. Creat el 1985, l'aeròdrom d'Empuriabrava té com a principal activitat la pràctica del paracaigudisme (és el centre amb el major volum de salts d'Europa, amb uns 100.000 cada any), però també s'hi duen a terme vols de fotografia, publicitat aèria i turística, així com escola de pilots privats d'avió. A l'acte de lliurament ahir al Consell Comarcal hi van assistir el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí; el conseller comarcal de Cultura, Joan Heras, i el director territorial del Departament d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, juntament amb alcaldes, consellers comarcals i regidors de la comarca. Raimon Gispert va recollir el premi (una estàtua de l'artista empordanesa Mercè Riba), en nom de Skydive.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA