Societat

Més de mig milió de vehicles surten de l'àrea metropolitana de Barcelona

512.695 automòbils circulen en l'operació sortida de l'1 de Maig, un 103% del previst

Circulació fluida aquesta tarda al conjunt de les carreteres catalanes després d'un matí complicat

512.695 vehicles han sortit entre el dijous a les tres de la tarda i aquest divendres a la mateixa hora, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). A les quatre de la tarda la circulació és fluida al conjunt de les carreteres catalanes després d'un mati i migdia en què s'ha registrat llargues retencions a diversos punts de la xarxa.

El bon temps i el fet de ser el primer cap de setmana llarg per la festivitat de l'1 de Maig ja feien esperar una circulació intensa en l'operació sortida. Finalment, la xifra de vehicles que s'han mobilitzat ha estat del 103% dels 495.000 previstos.

Els punts més conflictius aquest matí i migdia han tingut lloc a la C-32 i l'AP-7. A l'autopista Pau Casals s'han produït cues de més de 20 quilòmetres entre Sant Boi de Llobregat i Sitges, en sentit sud. També a la C-32, però en sentit nord, hi ha hagut retencions de 13 quilòmetres des de Mataró cap a girona.

A l'AP-7 les retencions també s'han apropat als 20 quilòmetres entre Santa Perpètua de la Mogoda i la Roca del Vallès, en sentit nord. A la mateixa autopista s'han registrat set quilòmetres de retencions a des d'Altafulla a Tarragona en sentit sud.

Altres vies conflictives han la N-340 al Vendrell; la N-145, amb nou quilòmetres de cues de les Valls de Valira a Andorra; la N-260, amb sis quilòmetres de la Seu d'Urgell cap a Andorra, i la C-65, amb retencions de dos quilòmetres a Llagostera.

Es preveu que la tornada de vehicles a la zona d'influència de Barcelona es concentri a la tarda de diumenge, amb una afluència d'uns 230.000 vehicles.

1.673 agents dels Mossos d'Esquadra es desplegaran per la xarxa viària pel dispositiu especial de trànsit. Els agents faran tasques de vigilància, regulació del trànsit i informació de les incidències que es puguin produir. A més, hi haurà controls i vigilància específica a les vies secundàries ja que és on es produeixen la majoria d'accidents. Es preveuen fer 1.270 controls, tant d'alcoholèmia i drogues com per revisar les mesures de seguretat passiva, per distraccions o per velocitat excessiva, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell