Vallès Oriental

LES FITXES ELECTORALS: VALLROMANES

Espais per a joves, gent gran i esport

Els partits coincideixen en la necessitat d’impulsar la creació d’un casal de joves i de gent gran

La creació d’equipaments per a la gent gran i per als joves formen part dels objectius que presenten la majoria dels partits que lluiten per l’alcaldia de Vallromanes.

Més per Vallromanes-ERC i CiU, al govern des de la moció de censura del 2012, defensen que els passos fets durant el seu mandat posen les bases per tirar endavant aquests nous espais: un consulta ciutadana va decidir dedicar les antigues escoles a un casal per a la gent i un centre de dia i, en breu, s’encarregarà la redacció del projecte. D’acord amb el col·lectiu de joves, ja s’ha decidit situar el futur casal en un espai proper al camp de futbol. “Hi ha molta implicació del col·lectiu”, ressalta Mari Luz Muñoz, candidata de CiU. ICV-EUiA ressalta que també és important generar continguts per a aquests espais: “No volem que sigui només un lloc de trobada. Volem col·laborar amb la gent jove per fer activitats”, diu Manel Debés, cap de llista d’ICV-EUiA en referència al casal de joves.

La recuperació de l’activitat esportiva al camp de futbol figura entre els objectius del grups. “Allà on uns volien fer pisos ara hi haurà un equipament. El camp de futbol serà un espai multifuncional”, diu Ricart. SI també vol “recuperar el camp de futbol”, diu Olga Solé, la cap de llista, que defensa la necessitat de tenir “un ajuntament amb parets de vidre”. En aquest àmbit, IVall i Gent de Vallromanes critiquen la despesa generada amb el rescat de l’empresa que tenia la concessió de la zona esportiva. “S’han regalat 166.000 euros sense cap obligació de fer-ho. Pagat per tots els vallromanins”, diu Jordi Alburquerque, d’IVall. Promet una auditoria i publicar totes les partides del pressupost “una per una”.

En el debat, els partits posen sobre la taula accions per a la sortida de la crisi amb el foment de l’activitat econòmica, la creació de llocs de treball o l’impuls del turisme. “Volem incorporar Vallromanes a la sortida de la crisi”, assegura Jordi Rosiñol, del PP. Els programes posen èmfasi en l’atenció a les persones amb polítiques socials. MxV-ERC redactarà un projecte educatiu de poble que vinculi tots els nivells educatius i les entitats. ICV-EUiA i Gent de Vallromanes també posen l’accent en accions de protecció del medi ambient. MxV-ERC vol seguir millorant la gestió de residus per augmentar el reciclatge.

Fa quatre anys, MxV-ERC, IVall i CiU van empatar amb tres regidors. Ricart diu que aspiren a “tornar a ser la força més votada i augmentar els regidors”. “Sabem que la majoria absoluta és difícil però ens preocupa poc perquè hem demostrat que sabem governar en coalició”. Muñoz destaca la “molt bona entesa” amb ERC i posa sobre la taula l’opció de repetir acord després del 24-M.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins