Tordera refà l'ordenança de civisme per poder sancionar la prostitució al carrer

Les multes, encara per determinar, s'imposaran tant a qui demani com a qui ofereixi serveis sexuals

«Som conscients de la presència de prostitució a les carreteres del municipi, especialment a l'N-II, i per això i com a municipi afectat ens hem de dotar d'un instrument vàlid per intentar eradicar-la». L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU) és conscient que la població és prou coneguda en determinats sectors tant per la presència de prostitutes que treballen al carrer com perquè hi funcionen tres prostíbuls de cert renom a la zona. «Precisament perquè existeixen aquests establiments, que han de passar un control i que estan regulats, encara és més justificat que intentem acabar amb la pràctica en llocs públics que no ofereix cap garantia ni sanitària ni de seguretat», explica Garcia.

Per a l'alcalde, la situació que es viu ara al municipi «ha millorat molt respecte a temps enrere». Una presència policial més gran al voltant dels llocs on hi ha prostitutes ha donat els seus fruits. «Ja fa molt que els agents s'hi adrecen i els demanen que marxin i que patrullen amb més assiduïtat, per molestar i evitar que s'hi aturin possibles clients», comenta. Tot i això, la imatge d'una dona vestida amb poca roba al costat de la carretera o asseguda en una cadira continua sent força habitual a Tordera. La modificació de l'ordenança municipal que l'alcalde espera que «signi tothom» prohibeix «oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts a l'espai públic». Es preveu un primer advertiment dels agents de la poicia, que es convertirà en sanció si la persona o persones «continuen amb la seva actitud i no abandonen el lloc».

La normativa, a més, fa especial incidència en la prohibició de pràctiques sexuals retribuïdes «en espais ubicats en la proximitat de centres docents, educatius i de lleure destinats a menors i, en general, en zones d'esbarjo freqüentades per menors». Tant és així, que en el capítol de sancions, l'única cosa que diferencia la sanció lleu de la greu és que aquesta última correspon a la pràctica sexual pagada en espais propers a centres educatius i de lleure per a menors.

A Mataró se'n veuen més que mai

Les carreteres de Tordera no són l'únic lloc on s'exerceix la prostitució. Tot i que, de noies que treballen al carrer, sempre n'hi ha hagut, a Mataró, en els darrers mesos i sobretot durant l'estiu, la presència ha estat més nombrosa que mai. Les prostitutes s'han fet lloc a tocar del futur parc tecnològic i de la innovació Tecnocampus i dels concessionaris de cotxes que hi ha a l'N-II. El govern municipal sempre ha defensat que aquest problema és molt delicat, ja que l'exercici de la prostitució no és legalment punible i, per tant, el marc en què s'ha d'actuar no pot ser mai directament contra l'exercici d'aquesta activitat. Les úniques actuacions que es poden realitzar és la identificació de persones implicades i esbrinar si treballen per altri, ja que la inducció a la prostitució sí que es castiga per llei. Tot i això, el cert és que aquesta activitat no contribueix a la bona imatge que hauria de donar la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs