Societat

Un incendi crema unes 17 hectàrees de vegetació agrícola a Sant Fruitós del Bages

El foc es declara poc abans de les quatre de la tarda i es dóna per estabilitzat dues hores més tard

La incidència obliga a tallar la C-16 durant gairebé tres hores i a fer desviaments senyalitzats per la sortida 52, en sentit nord, i per la C-16C, en sentit sud

24 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris dels Bombers han treballat al lloc dels fets

Un incendi agrícola ha obligat aquest dissabte a la tarda a tallar l'autopista C-16 en tots dos sentits a l'altura de Sant Fruitós del Bages.

El foc s'ha declarat cap a les quatre de la tarda a la zona de la Torre de Sanmartí, molt a prop del punt quilomètric 55 de l'Eix Llobregat.

Les flames han avançat ràpidament per la zona, majoritàriament de vegetació agrícola però amb algunes clapes de bosc. D'acorda amb les dades provisionals del cos d'Agents rurals han cremat unes 17 hectàrees de vegetació agrícola. De moment no ha calgut fer cap desallotjament i no es té constància de ferits.

Set mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac i 3 helicòpters bombarders) i 24 vehicles terrestres (17 camions d'aigua i 7 de comandament) dels Bombers treballen al lloc de l'incendi.

Els Bombers han pogut estabilitzar l'incendi pocs minuts abans de les sis de la tarda, però han continuat treballant intensament, tant amb línies d'aigua. De la seva banda, les unitats del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) fan maniobres de foc tècnic. Així mateix, també es rep el suport de maquinària agrícola.

El foc s'ha donat per controlat definitivament cap a dos quarts de vuit del vespre. Una desena de dotacions dels Bombers continuen remullant la superfície afectada per les flames.

Com a mesura preventiva s'ha tallat la via entre aquest punt i el quilòmetre 56 en tots dos sentits de la marxa. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que encara es fan desviaments senyalitzats per la sortida 52, en sentit nord, i per la C-16C, en sentit sud.

Al risc d'incendis

El cos d'emergències va treballar al llarg del divendres en un total de 45 incendis de vegetació arreu del territori. Les actuacions més destacades van tenir lloc a Alguaire (Segrià), Sant Andreu Salou (Gironès) i Torrelles de Llobregat.

A Alguaire van cremar unes 10 hectàrees de rostoll en un incendi que es va declarar cap a la una del migdia a la zona de lo Clot de la Unilla. Hi van treballar 7 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris, que van donar el foc per controloat poc abans de les tres de la tarda.

En el cas de Sant Andreu Salou el sinistre va tenir lloc a l'exterior d'una granja de la zona de Franciac i va ser causat per una màquina recol·lectora. L'avís es va rebre a les quatre de la tarda i es van mobilitzar 3 mitjans aeris i 8 de terrestres. Segons les estimacions del cos d'Agents Rurals, la superfície cremada va ser de 19,5 hectàrees; 15,5 de vegetació agrícola i 5 de forestal.

La tercera actuació destacada va començar cap a les cinc de la tarda després de rebre l'avís d'un foc a la zona de Can Coll de Torrelles de Llobregat, una àrea de bosc on també hi ha alguns habitatges. El dispositiu per controlar l'incendi va mobilitzar una vintena de vehicles terrestres (de comandament i camions d'aigua) i vuit mitjans aeris. El sinistre es va donar per controlat poc abans de les set de la tarda. La superfície cremada va ser d'unes tres hectàrees de vegetació i el foc va afectar algunes propietats, si bé no es té cap constància de cases cremades. De fet, no es va haver desallotjar cap casa, si bé els veïns més propers a l'incendi va ser confinats als seus habitatges com a mesura de prevenció.

Protecció Civil manté en Prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat perquè el perill d'incendi forestal continua sent molt alt en algunes comarques sobretot de Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i litoral-prelitoral de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA