Societat

Mor un jove que volia socórrer una dona a la platja de Garraf de Sitges

El SEM també ha hagut d'atendre un home i una dona que han estat donats d'alta 'in situ'

Els afectats critiquen la manca de servei de socorrisme

Un jove de 25 anys ha mort aquest dijous a la tarda a la platja de Garraf de Sitges. Segons ha confirmat Protecció Civil, els fets han passat a dos quarts de cinc de la tarda, quan el 112 ha rebut una quinzena de trucades informant que diverses persones s'havien llançat a l'aigua per ajudar una dona que no podia sortir d'una zona de roques pels corrents i la mala mar. Finalment, un dels que s'ha llençat a l'aigua ha mort. Es tracta d'un home de 25 anys, la identitat del qual encara es desconeix. El Sistema d'Emergències Mèdiques també ha hagut d'atendre dues persones més, la dona que no podia sortir de l'aigua i un home que també s'ha llençat a socórrer-la.

En aquest incident hi han intervingut tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, un helicòpter i una ambulància del SEM, la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, la Policia Local de Sitges i els Bombers de la Generalitat.

Protecció Civil ha demanat a la població que tingui especial precaució a les zones de roques. A més, ha remarcat que si es veu alguna persona amb problemes dins de l'aigua, s'ha de trucar al 112 i no llençar-se a l'aigua a rescatar ningú si no s'és un expert en rescat aquàtic.

Els afectats critiquen la manca de servei de socorrisme

Tant la dona a qui la víctima intentava rescatar com diversos nois que li han ofert ajuda dins l'aigua, han criticat la manca de vigilància a la platja de Garraf, on no hi havia cap socorrista en el moment de l'accident. Al mateix temps, han assegurat que no hi havia cap bandera que indiqués la perillositat del bany.

L'Ajuntament de Sitges ha explicat que en aquesta platja hi ha servei de socorrisme a partir del 24 de juny. Respecte a la senyalització, les mateixes fonts municipals han assegurat que a partir de la Setmana Santa i fins que s'activa el servei de salvament per Sant Joan, totes les platges disposen d'una bandera groga que alerta de la manca de vigilància. Després de l'accident i davant l'estat del mar, l'Ajuntament ha senyalitzat totes les platges amb bandera vermella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA