Societat

La DGT inicia una campanya de control de velocitat en les carreteres valencianes

Posarà en marxa aquest operatiu tant en vies principals com en secundàries de tot el territori

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha iniciat en aquest mes de juliol una campanya de control de velocitat en vies secundàries amb la finalitat de què els conductors extremen les mesures de precaució i complisquen amb els límits de velocitat establerts. Entre les carreteres incloses en les que la DGT pensa extremar la vigilància es troba la CV-795 Alcoi-Banyeres de Mariola entre els punts quilomètrics 4,74 i 15,22.

La DGT ha volgut donar-li un caràcter públic i obert a la campanya per recalcar que els excessos de velocitat són una de les principals causes de sinistralitat en la carretera. D'ahí la importància de prestar especial atenció a aquest aspecte quan se circula, més encara en les vies convencionals, on l'any passat es van registrar vuit de cada deu morts.

Per aquest motiu, està centrant les seues actuacions en aquest tipus de carreteres, intensificant la vigilància mitjançant radars mòbils, sobretot durant la temporada d'estiu quan es preveu que es produisquen més de 81 milions de desplaçaments.

Al web de la DGT es poden trobar des de principis de mes els 1.500 trams escollits per la seua perillositat en els quals temporalment s'intensificarà la vigilància amb radars mòbils que afectarà a un total de 35 demarcacions. Trànsit ha volgut destacar que aquests radars mòbils seran visibles per als conductors, de manera que la seua presència aprofite com a mesura de dissuasió i prevenció.

A la demarcació d'Alacant, la DGT preveu intensificar la vigilància en un total de 30 vies principals i secundàries mitjançant la col·locació de 30 radars mòbils abraçant una sèrie de trams de carretera entre els que es troba el ja indicat entre Alcoi i Banyeres de Mariola.

Cal recordar que els límits de velocitat genèrics en vies que només disposen d'un carril per sentit sense separació física entre ells és de 100 km/h si existeix un paviment d'almenys 15 metres d'amplària i de 90 km/h si el voral és més reduït (per a furgonetes el límit és de 90 km/h i 80 km/h i per a camions i furgons el límit és 80 km/h i 70 km/h respectivament).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona