Societat

Banyeres de Mariola viu una nova edició de la Llegenda de St. Jordi i la fira i mercat medieval

Els actes constitueixen els principals focus d'atracció de la festivitat de Sta Maria Magdalena d'enguany

La localitat de Banyeres de Mariola viurà aquest cap de setmana els actes principals de la festivitat de Sta. Maria Magdalena que se celebra al llarg del mes de juliol, tenint com a principals eixos d'atracció la representació de la Llegenda de St. Jordi, el drac i la princesa, de caràcter triennal, i la fira i mercat medieval.

Una novetat destacable en la representació de la Llegenda de St. Jordi és que aquest anys s'han programat dues representacions, les dels dies 10 i 11 de juliol a partir de les 22.30 hores en l'escenari de més de 300 m2 habilitat a l'aire lliure al parc de Vil·la Rosario.

En la representació hi participen al voltant de 400 persones, de les que 260 són actors i la resta pertanyen a associacions o agrupacions artístiques com la Societat Musical, la Colla de dolçaines i tabals El Braçal, el grup de rock Inèrcia, la colla de dimonis la Quarantamaula, comptant també amb la incorporació de la Coral Mariola i la Coral infantil Fundació Ribera. Sens dubte, la representació de la Llegenda es converteix així un dels espectacles més grandiosos a l'aire lliure que se celebra al País Valencià.

Segons ha comentat el seu director, Jordi Garcia Vilar, la representació incorpora enguany dues noves escenes, la de les dones indignades i els xiquets i xiquetes valents, sent un dels objectius principals que es puga veure l'aforament el més complet possible , ja que les dues representacions fan que el pressupost de la despesa augmente respecte als anys en els que sols es realitza una sola escenificació.

Increment de participació

Un altre dels atractius de la festivitat de la Magdalena serà la celebració d'una nova edició de la fira i mercat medieval que enguany experimenta un creixement notable respecte a les dues edicions anteriors, segons han manifestat fonts de l'organització. La inauguració de la fira està prevista al migdia del dissabte.

La fira i el mercat medieval de Sta Maria Magdalena tornarà a donar-li la volta al castell en la seua ubicació on es preveu la participació d'unes 75 parades dedicades a tot tipus d'activitat comercial, entre les que hi haurà 19 específiques de la localitat d'associacions, comerços i empreses.

L'animació del mercat anirà a cura de “El ball de Sant Vito”, companyia de teatre valenciana. Així mateix, també es comptarà amb l'actuació de “El Braçal” de manera itinerant a partir de les 7 vesprada del dissabte. A més hi haurà una exposició de manualitats que Feli Francés i les seues alumnes exposaran a la Sala d'exposicions del teatre, així com el taller de gravat de Manolo Granado i, sobre tot, molts tallers demostratius d'oficis i artesania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA