Societat

Fatídica cloenda del festival de globus aerostàtics

Un mort i quatre ferits en la maniobra d'aterratge d'un dels aparells participants al vol final

En les dinou edicions de l'European Balloon Festival d'Igualada no hi havia hagut mai cap accident

La dinovena edició de l'European Balloon Festival, el festival de globus aerostàtics d'Igualada, va tenir ahir un punt final tràgic a causa de l'accident d'un dels globus participants en el vol de cloenda. El pilot de l'aparell va morir durant la maniobra d'aterratge i quatre dels sis tripulants van quedar ferits de diversa consideració. Poc després de les vuit del matí, quan el globus es preparava per aterrar, va xocar contra el marge d'un camp de blat a tocar de Can Titó, dins el terme de Vilanova del Camí. A causa de l'impacte, dos dels ocupants van caure de la cistella mentre que el pilot va quedar penjant a fora agafat d'una corda. El director esportiu de l'European Balloon Festival, Àngel Aguirre, va explicar en declaracions a Catalunya Informació que el pilot havia salvat la vida de la resta de tripulants perquè els va explicar com ho havien de fer per aterrar l'aparell, que en perdre pes s'hauria tornat a enlairar bruscament. Finalment, sembla que el pilot no va poder aguantar més penjat de la corda i es va precipitat des d'una alçada de cinquanta metres. Tenia 51 anys, era veí de Sitges i volava amb un grup de familiars i amics. Es tractava d'un pilot experimentat amb llicència comercial i més de cent hores de vol, que participava per primer cop en l'European Balloon Festival. L'aparell sinistrat només tenia dos anys i complia la normativa necessària per volar, segons els organitzadors del festival. Quatre dotacions dels bombers, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies i l'helicòpter del SEM es van desplaçar al lloc de l'accident. Es va haver d'evacuar un ferit greu a l'hospital de Bellvitge, tres ferits menys greus i un de lleu es van traslladar a l'hospital comarcal d'Igualada i el setè passatger, ferit lleument, va ser donat d'alta al mateix lloc de l'accident pel SEM.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va lamentar l'accident poca estona després de produir-se en declaracions al canal 324. “Sembla que hi ha hagut algunes circumstàncies que han provocat que el pilot hagi hagut de fer un moviment brusc que ha acabat amb el fatal desenllaç”, va explicar.

Aquest és el primer cop que es produeix un accident en els dinou anys de trajectòria del festival. El seu director esportiu explicava que els globus aerostàtics “són la modalitat de vol més segura”. Àngel Aguirre va atribuir el succés d'ahir a “un cúmul de circumstàncies fatals que no s'entenen”. “Les condicions meteorològiques eren perfectes i la zona on ha caigut el globus era bona, eren camps de blat ja segat”, hi va afegir. El tràgic desenllaç es va produir poques hores després de la festa de cloenda del festival i el lliurament de premis de les proves competitives que s'havien fet al llarg de tres dies.

LES FRASES

Sembla que algunes circumstàncies han provocat que el pilot hagi hagut de fer un moviment brusc
Marc Castells
Alcalde d'igualada
Les condicions meteorològiques eren perfectes i la zona on ha caigut el globus era bona
Àngel Aguirre
Director esportiu de l'european balloon festival


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva