Argentona tindrà un servei d'informació a la mediació per resoldre conflictes

L'alcalde d'Argentona, Pep Masó, i la consellera de Justícia, Montserrat Tura, van signar dijous un conveni per impulsar la creació d'un servei d'informació a la mediació al municipi. El projecte ha de servir per fer veure als veïns els avantatges que té la mediació com a eina en la resolució de conflictes. En aquest sentit, l'oficina ajudarà a derivar els diferents casos que es vagin plantejant al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, l'organisme que designarà el mediador per intervenir entre les parts i intentar posar fi al problema sense necessitat d'haver de recórrer als jutjats. Al partit judicial de Mataró, al qual correspon la vila d'Argentona, hi ha fins a 52 mediadors habilitats i en actiu. L'horari del nou servei, que estarà situat dins de l'edifici de l'ajuntament, serà de dilluns a divendres de dos quarts de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda.

Segons la conselleria de Justícia, a Catalunya el percentatge d'èxit en les mediacions sol·licitades directament per les parts és d'un 70%. Així, des que va entrar en funcionament el Centre de Mediació Familiar de Catalunya, a mitjan 2002, i fins al setembre d'aquest any, s'han presentat un total de 4.716 casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat