Societat

Jané demana comparèixer al Parlament per explicar la mort del venedor

Els tretze detinguts dimarts no van declarar davant del jutge

ERC demana que es reguli el ‘top manta' incloent-lo en el circuit dels mercats ambulants

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va presentar ahir una sol·licitud per tal de comparèixer pròximament davant de la Comissió Permanent del Parlament de Catalunya per donar explicacions sobre la mort d'un home senegalès de 50 anys, Mor Sylla, dimarts, en caure des del balcó d'un tercer pis durant un escorcoll dels Mossos d'Esquadra. Jané, que va tornar a subratllar que l'operació es dirigia contra una xarxa d'importació de material i no contra els venedors ambulants, va avançar que oferirà explicacions amb la “màxima transparència”.

Interior també va respondre ahir a la polèmica oberta després que transcendís que els tretze detinguts dimarts (dotze durant els escorcolls a tres domicilis i un més per desordre públic) no van arribar a passar a disposició judicial. “És una fórmula habitual. D'acord amb la jutgessa, els investigadors van proposar que la declaració judicial es fes en els propers dies”, va detallar el director general de la Policia, Albert Batlle.

El fet que molts dels detinguts estiguin en situació irregular (i, per tant, siguin més difícils de localitzar posteriorment pel jutjat), i que el mateix departament reconegués que havia accelerat les diligències per posar fi al bloqueig de les vies del tren, havien generat crítiques dels sindicats policials.

Nou testimoni

Paral·lelament, a Salou continua la controvèrsia sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra i l'existència o no de contacte físic amb la víctima. Mentre que el director general de la Policia va tornar a defensar ahir que no hi va haver cap tipus de contacte entre l'agent que va entrar a l'habitació de Sylla i l'home senegalès, un testimoni recollit per Europa Press sosté el contrari.

Segons la versió d'aquest home, anomenat Babakar, els agents van “forcejar” amb la víctima i, com a conseqüència d'això, Sylla va caure al buit. L'home va assegurar que es trobava dins del domicili durant l'escorcoll. La família de Sylla, de fet, va presentar una denúncia dimarts contra l'actuació policial i el seu germà, Ibrahim Sylla, va defensar dimecres una versió dels fets similar.

Regularització

El diputat d'ERC, Lluís Salvador, es va sumar ahir a les reaccions als aldarulls de Salou i va reclamar una “regularització” del top manta incloent-lo en els “circuits legals” dels mercats ambulants, segons va recollir ACN. “És la via natural que ha tingut èxit en altres països”, va destacar.

D'altra banda, diverses entitats socials contra el racisme i a favor dels drets dels immigrats van convocar ahir a la nit una concentració de protesta al centre de Madrid.

LA FRASE

Sabem que hi haurà intents d'intoxicació, però no hi ha haver cap contacte físic amb la víctima
Albert Batlle
Director General de LA Policia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona