Societat

Declaren els primers quatre testimonis per la mort d'un senegalès a Salou

Tres dels cinc companys de pis de la víctima compareixen avui davant el jutge i els altres dos ho fan aquest dimarts

Tres veïns que haurien presenciat els fets es converteixen en testimonis protegits

Els primers testimonis del cas obert arran de la mort d'un ciutadà senegalès a Salou, Mor Sylla, en el transcurs d'una batuda policial contra la venda ambulant, ja han declarat aquest dilluns davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona.

Després que aquest matí ho fes el germà de la víctima, Ibrahim Sylla , tres dels cinc companys de pis del difunt han comparegut davant el jutge per explicar la seva versió dels fets.

El primer en declarar ha estat Thioube, l'home que compartia habitació amb Mor Sylla i que dormia al seu costat quan la policia va entrar a l'apartament de Salou. Els altres dos, Babakar Ka i Khadim Gueye, ocupaven una altra de les estances del domicili.

Segons han apuntat fonts judicials, els tres companys de pis han comparegut amb una actitud serena, tranquil·la i amb voluntat de col·laborar. El contingut de les seves declaracions no ha transcendit encara perquè aquest dimarts han de comparèixer els altres dos senegalesos que vivien al pis. A més del jutge, han presenciat les declaracions la fiscal i l'advocat de la família de l'home mort.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, els tres companys de pis de Sylla han assegurat avui davant el jutge que no van veure que els agents dels Mossos d'Esquadra mantinguessin cap tipus de contacte físic amb la víctima abans que es precipités mortalment pel balcó, des d'una altura de tres pisos. Segons les mateixes fonts, Babakar Ka, que dijous passat va assegurar davant les càmeres de televisió que havia vist els agents forcejant amb Mor Sylla, ha canviat avui la seva versió davant el magistrat i s'ha ratificat en el que va declarar prèviament davant els Mossos, després de ser detingut en l'operació contra la xarxa de manters, en el sentit que no va poder veure res des del lloc en el qual es trobava quan Mor es va precipitar pel balcó.

De la seva banda, Ibrahim Sylla, germà del mort, ha ratificat avui davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar al jutjat pels seus dubtes sobre la versió policial perquè, encara que no estava al pis, està convençut que el seu germà no va intentar saltar pel balcó.

La policia ha mantingut des del primer moment que no hi va haver cap tipus de contacte físic entre els agents que van entrar a l'habitatge i la víctima.

Fonts judicials han assenyalat que la citació d'agents dels Mossos d'Esquadra que van participar en l'operatiu policial dependrà del resultat de les declaracions d'aquests testimonis presencials.

En qualsevol cas, només haurien de comparèixer aquells agents que van tenir un contacte directe amb els ocupants del pis escorcollat i van observar les seves reaccions, han afegit les mateixes fonts.

Pel que fa a les tres persones veïnes de Salou que van presenciar els fets, dos homes que eren al carrer i un altre que ho va veure tot des d'un balcó, s'han considerat “testimonis protegits” per tal de preservar-ne la identitat. Tots tres van declarar a la policia que no van observar cap contacte físic entre els Mossos i el manter mort.

La instrucció del cas l'ha assumit el jutge degà de Tarragona, Joaquim Elias, en lloc d'una jutgessa de guàrdia, amb l'objectiu de “donar celeritat” a les declaracions i a la investigació de la causa, segons han indicat fonts judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona