Societat

Canet vol asseure's al ‘tron' turístic

‘Joc de Trons' arribarà al municipi a partir de la segona setmana de setembre

Canet prepara un gran pla de promoció local amb la sèrie com a reclam

Es descarta cap altre localització que no sigui Santa Florentina

Hi ha oportunitats que es presenten una vegada a la vida i no es poden deixar escapar. La tria del castell de Santa Florentina de Canet com a localització per a rodar algunes escenes de la sisena temporada de l'aclamada sèrie Joc de Trons representaran pel municipi maresmenc una promoció turística mai imaginada fins ara. I l'Ajuntament n'és prou conscient perquè fa setmanes que treballa en un ambiciós pla de màrqueting que, com diuen en el consistori, “ha de permetre situar Canet en el món” i aprofitar al màxim el poder d'atracció de la sèrie que arrossega milions de seguidors. De moment es coneixen poques dades sobre com es desenvoluparà el rodatge, perquè la productora HBO exigeix la màxima confidencialitat i tan sols deixa anar píndoles informatives per mantenir viu l'interès i deixar volar la imaginació.

El que sí que sembla confirmat és que l'exèrcit de la productora pot arribar a Canet a partir de la segona setmana de setembre, i no pas durant els primers dies, tal com van avançar alguns mitjans de comunicació. També es reafirma que les càmeres només prendran imatges de dins i de fora del castell i es descarta cap altre localització del poble. Tant és així, que els responsables de la sèrie només han demanat al consistori que els habiliti un espai prou gran a la part alta del municipi –on hi ha el castell– perquè hi puguin aparcar els tràilers.

Menys de quinze dies

L'equip ha previst inicialment fer menys de quinze dies de rodatge i dedicarà els primers a condicionar els espais del castell amb l'atrezzo corresponent per convertir-lo en algun o alguns dels escenaris que descriu el guió. Tampoc està previst inicialment que ni els actors ni els figurants facin nit a Canet ni a cap poble del voltant, ja que la base d'operacions es mantindrà a Girona, on el rodatge comença el 3 de setembre.

Idear el pla

L'Ajuntament de Canet va rebre ahir la visita dels responsables de la productora per acabar de perfilar alguns aspectes del rodatge. La regidora de Promoció Econòmica, Coia Tenas (ERC) va recordar que el consistori s'ha compromès a mantenir la màxima discreció a l'hora de donar informació sobre la sèrie, però admet que la situació “és una oportunitat d'or per a la població”. Per tant, el govern treballa des de fa setmanes en l'elaboració d'un projecte de promoció turística que tindrà la marca Joc de Trons com a fil argumental central. “Hem de saber aprofitar la fama de la sèrie per vincular-la a la nostra oferta cultural, patrimonial i turística en general”, explica, i hi afegeix que en aquest pla s'inclou donar més visibilitat a Canet a través de les xarxes socials així com la creació de rutes concretes al voltant del castell o tot tipus de materials que relacionin directament Joc de trons amb Canet, tant a nivell del marxandatge típic, com poden ser samarretes o clauers, fins a productes autòctons pensats per afavorir els establiments locals. “Altres localitzacions ja treballen en aquesta mateixa línia i és impressionant comprovar fins a quin punt la sèrie és un referent a nivell internacional”, comenta la regidora.

El pla de promoció es desenvoluparà en diferents fases paral·lelament al tempo de la sèrie. “Ara ens vindrà la gent a veure el rodatge, però quan s'estreni, la primavera del 2016, es revifarà l'interès i creiem que els visitants tornaran a veure'ns ”, explica Tenas. La rehabilitació de l'hotel Carlos, que suposarà una setantena de places noves, unida a l'oferta actual d'habitacions en altres hotels del Canet, apartaments turístics o pensions és un clar exemple de com el municipi confia en els beneficis que els portarà Joc de Trons. Tot això, però, sense perdre de vista que la població reivindica un potent patrimoni arquitectònic modernista que la singularitza de l'oferta turística tant del Maresme com de la resta del territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Ballena Alegre haurà de retirar 89 bungalows i enderrocar 4 piscines

sant Pere pescador

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

Castelldefels
Societat

670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia registrades l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA