Societat

Els senegalesos de Salou demanen perdó pels aldarulls

L'entitat que els agrupa assegura que lamenta els fets i que treballarà per recuperar una convivència “modèlica”

Afirmen que acataran les resolucions judicials que es produeixin

Els representants de l'Associació Comunitat de Senegalesos de Salou van condemnar, ahir, els greus aldarulls que van tenir lloc a la població el dimarts 11 d'agost, arran de la mort d'un manter durant una operació dels Mossos d'Esquadra contra el top manta. A més, segons recollia l'agència ACN, van demanar disculpes a la ciutadania per les destrosses que van afectar el mobiliari urbà i alguns comerços. La comunitat estrangera més nombrosa de Salou confia que es restableixi la convivència a la ciutat, que han titllat de “modèlica”. En un primer moment, l'Ajuntament de Salou va xifrar en uns 9.000 euros els danys al mobiliari urbà. Aquests dies, però, s'estan recollint les denúncies de les 120 botigues que van resultar afectades d'una manera o altra, perquè van haver de tancar portes o perquè van patir destrosses en els aldarulls.

“En primer lloc, volem expressar el gran dolor que sentim per la pèrdua del nostre compatriota i condemnar els actes ocorreguts i demanar disculpes als salouencs, especialment als comerciants i a totes les persones afectades”, va manifestar el portaveu de la comunitat, Khadim Kane, en la compareixença que va fer, ahir, l'entitat, onze dies després dels greus aldarulls registrats a Salou arran de la mort de Mor Sylla. El col·lectiu va lamentat els “desagradables” incidents registrats “en una ciutat a què ens sentim units i on ens sentim estimats”, així com també els danys al mobiliari urbà i als comerços.

Khane va manifestar que acataran “allò que decideixi la justícia i la legislació vigent” i es va mostrar confiat que la convivència, que durant anys ha estat “modèlica”, es mantingui i la situació pugui tornar a la normalitat. Ibrahima Sylla, germà de la víctima, va avançar que dimarts es farà la repatriació del cadàver al Senegal gràcies als diners recaptats, principalment, per la seva família –que viu repartida en diversos països com ara els Estats Units– i el col·lectiu senegalès. Ibrahima Sylla no va voler fer valoracions sobre el procés judicial que hi ha en marxa als jutjats de Tarragona per la mort del seu germà.

Els fets, al jutjat

Els representants del col·lectiu també van evitar-ho. Durant la setmana passada, el magistrat va prendre declaració a Ibrahima Sylla, que va denunciar els fets als jutjats, així com a cinc companys de pis i tres veïns – com a testimonis protegits– que van presenciar els fets. Tots ells van declarar que no van veure cap contacte físic entre el manter i els Mossos d'Esquadra abans que l'home es precipités daltabaix del balcó d'un tercer pis. Després de prendre declaració als testimonis, el magistrat ha ordenat que es practiquin noves diligències per aquest cas. Aquest dilluns, té previst fer una inspecció ocular al pis on es van produir els fets, ubicat a la plaça Sant Jordi de Salou.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, compareixerà, dimecres, a la diputació permanent del Parlament per explicar tots els detalls de l'operació dels Mossos d'Esquadra contra el top manta i els fets ocorreguts al pis de Mor Sylla, el manter mort. Jané també té previst referir-se als disturbis posteriors, que van protagonitzar uns 200 companys de la víctima de la comunitat senegalesa.

LES FRASES

Lamentem els desagradables incidents en una ciutat a què ens sentim units i on ens sentim estimats
Expressem el gran dolor per la pèrdua del nostre compatriota
Khadim Kane
Portaveu de l'associació comunitat de senegalesos de salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva