Societat

Els ecologistes alerten del risc que s'edifiqui al parc

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny aposta per mantenir l'edifici actual, que està en desús

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) s'oposa a la construcció del Centre de Referència de la Meteorologia (CRMC), perquè afirma que és una nova edificació que “no compleix la normativa vigent” del pla especial de protecció del Parc Natural del Montseny. Carles Lumeras, membre de la CSM, veu el projecte com una estratègia per “acollir inversions especulatives”. “Si permeten que les normatives municipals prevalguin per sobre de la protecció del parc, pot suposar un augment de les inversions en zones protegides”, diu.

Lumeras també manifesta que el Servei Meteorològic de Catalunya “no ha tingut interès” a recuperar i arreglar l'actual edificació del turó de l'Home. Per la CSM la recuperació d'aquest edifici, actualment en desús, seria una alternativa per acollir el projecte, “sense la necessitat d'enderrocar per tornar a construir en un entorn d'especial protecció”. En les propostes d'ordenació del pla especial per desenvolupar el CRMC, l'alternativa per mantenir l'edificació actual es preveu i se'n plantegen les limitacions. Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya, diu que l'actual refugi està en un “estat ruïnós i l'avaluació feta pels arquitectes considera insostenible refer-lo”.

La CSM va iniciar a principis d'aquest mes una campanya per tal que els ciutadans traslladin el seu desacord amb el projecte al síndic de greuges, mobilització que, fins al moment, “ha rebut un gran suport”.

Actualment la CSM també està treballant per evitar que l'edificació d'una depuradora a Santa Fe del Montseny esdevingui una obra sobredimensionada. La Diputació recull ara la informació per construir-la, per tal de complir les demandes de la denominació Reserva de la Biosfera i Carta del Turisme Sostenible. L'alcalde de Fogars, Albert Rovira, també considera necessari aquest equipament. Tot i això, la CSM tem que l'obra esdevingui sobredimensionada. Considerant que al nucli de Santa Fe hi ha un cens de nou persones i poques edificacions, entre les quals destaquen el centre d'informació Can Casades i un hotel, alerta que la depuradora “solucionaria, amb diners públics, el problema que té una empresa privada amb les aigües residuals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca