Societat

Tres morts i tretze ferits en tres accidents de trànsit

Una topada a l'AP-7, que va fer una víctima mortal i diversos menors ferits, va obligar a tallar unes hores l'autopista

Un motorista va perdre la vida a la “carretera de la mort”, la C-55, al Bages

Ahir va ser un divendres funest a la xarxa viària catalana, amb tres víctimes mortals i fins a tretze ferits com a conseqüència de tres sinistres.

El primer va tenir lloc a dos quarts de quatre de la matinada al quilòmetre 142 de l'AP-7 en sentit Girona, a l'altura de Santa Perpètua de Mogoda, quan un camió va envestir dos turismes que havien estacionat al voral de l'autopista. De resultes del xoc, el conductor d'un dels cotxes, de 42 anys, va morir. Fins a nou persones –quatre d'elles menors– van resultar ferides, tres de les quals van ser traslladades a l'hospital Taulí de Sabadell en estat greu.

Al punt de l'accident s'hi van desplaçar fins a onze dotacions dels Mossos d'Esquadra, nou ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i nou vehicles dels Bombers. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, el xoc va provocar cues de fins a 8 quilòmetres després que s'hagués de tallar la circulació per dos carrils de l'AP-7 en direcció nord. A mig matí, però, la situació ja estava del tot normalitzada.

D'altra banda, i també ahir, un veí de Pals va morir i quatre persones més van resultar ferides en un sinistre a la C-31 a l'altura de Ventalló, a l'Alt Empordà, on es van veure implicats dos turismes i una furgoneta. Va ser a les 11 h, quan, per motius que encara s'estan investigant, dos turismes van topar frontalment i posteriorment una furgoneta va col·lidir contra ells. Quatre ocupants van resultar ferits, un dels quals una dona que va haver de ser traslladada en helicòpter a l'hospital Trueta de Girona. El seu pronòstic és greu. A conseqüència del xoc, el trànsit per la via també va quedar circumstancialment afectat.

Un punt negre viari

El tercer accident es va produir a la C-55 a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, quan un motociclista de la mateixa localitat de 48 anys va perdre la vida en topar frontalment contra un cotxe, el conductor del qual va resultar il·lès. Els fets van succeir pels volts de les 14.15 h al punt quilomètric 3 de la via, on es van desplaçar cinc dotacions dels Mossos i tres ambulàncies del SEM.

La C-55 és considerada un punt negre de la xarxa viària i per aquest motiu hi ha constituïda una plataforma –No Més Morts a la C-55– per exigir el seu desdoblament o, si no, la gratuïtat de la C-16.

LA XIFRA

3
víctimes
mortals van provocar els tres accidents, a les quals cal afegir tretze ferits, dels quals tres van ser greus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró