Societat

Llibertat amb càrrecs per al conductor de l'accident a Soses

Diumenge al matí el noi va atropellar mortalment dos ciclistes i després va fugir a peu

Li han estat retirats el permís de conduir i el passaport, i cada dilluns haurà de comparèixer al jutjat

El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha ordenat llibertat amb càrrecs per al conductor detingut per atropellar mortalment, diumenge al matí,­dos ciclistes a Soses (Segrià). Dilluns va declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida.

El jutge ha establert que li sigui retirat el passaport i el carnet de conduir. El jove haurà  de comparèixer al jutjat un cop per setmana –cada dilluns– i no podrà  sortir de l'Estat espanyol. Se li imputen dos delictes d'homicidi per imprudència greu, dos delictes de lesions per imprudència greu, un delicte per conduir sota els efectes de l'alcohol i un delicte d'omissió del deure de socors. Segons els seu advocat, el jove ha declarat que es va adormir al volant i s'ha mostrat penedit pels fets.

El conductor, de 23 anys, d'origen peruà, veí d'Aitona (Segrià), dimarts va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, quan faltaven 10 minuts per a les 12 del migdia. Després de declarar durant gairebé una hora, el jutge ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs.

L'accident va passar diumenge a un quart de vuit del matí­ quan, a la sortida d'un petit revolt però ja a la recta, al quilòmetre 4 de la carretera LP-7041, al terme de Soses, el Seat Ibiza que conduïa el detingut va envair el sentit contrari i va atropellar el grup de quatre ciclistes, dos dels quals, de 54 i 57 anys, van morir a l'acte. Els altres dos van resultar ferits i van haver de ser traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Un d'ells tenia ferides lleus i li van donar l'alta diumenge mateix. L'altre es va fer lesions més greus tot i que no es tem per la seva vida. Tots quatre eren veïns de la població de Seròs (Segrià).

El jove, que va donar positiu al control d'alcoholèmia, anava sol, va abandonar el vehicle al lloc del sinistre i se'n va anar a peu. Els Mossos d'Esquadra van detenir-lo poc després a Aitona, on viu. Segons el seu advocat, Òscar Garcia, el noi va marxar del lloc perquè va veure que un dels ciclistes ja trucava a la policia i als serveis mèdics. Garcia ha explicat que el noi està  penedit i compungit pels fets.

La causa de l'accident, ha explicat, va ser que el conductor es va adormir al volant pel cansament, ja que el noi estava de festa des de les onze de la nit i el dia abans, dissabte, havia estat treballant.

LA XIFRA

23
anys és l'edat del conductor,
que va declarar que es va adormir i, segons el seu advocat, està penedit dels fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot