Societat

Torrent col·loca la primera pedra d'un futur refugi d'animals abandonats

Guanyant Torrent afirma que s'ha d'anar més enllà d'una construcció de nova planta per preservar la salut animal

L'Associació Protectora Felina i Canina (Felcan) ha col·locat la primera pedra del que ha de ser el seu refugi per a la protecció d'animals abandonats en aquesta localitat de la comarca de l'Horta.

El Camí d ela Pedrera ha estat ellloc escollit per a la instal·lació d'Oasi, nom que prendrà el refugi avantguardista que “garantirà la qualitat de vida dels animals que es vegen obligats a viure en aquestes instal·lacions” segons assegura Francis Molines, presidenta de Felcan.

Contrasta, no obstant, l'opinió de l'alcalde de la vila i de la regidora responsable de l'àrea de drets dels animals, amb el que manté la plataforma ciutadana Guanyant Torrent al respecte.

Per a aquesta plataforma, “els animals també han de tenir accés a la salut des d'una gestió pública però amb el suport de totes les associacions, grups i entitats que se'n cuiden d'aquest aspecte”.

Per aquesta raó, Guanyant Torrent proposa la creació de la figura del Síndic dels animals, la creació d'una protectora municipal completament pública, l'accés dels animals de companyia al transport i als espais públics, l'organització de plans educatius basats en la no violència i en el respecte als animals, l'aplicació del mètode CES d'animals de carrer per controlar la superpoblació, la creació de la figura d'alimentadors d'animals, i altres temes que no per simples, han de considerar-se menors.

Per al regidor Jaume Santonja, “la salut animals no sols s'ha d'atendre amb la construcció d'un refugi; hi ha més aspectes a tenir en compte i la nostra societat els ha de preveure i abordar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia