Societat

Salou responsabilitza l'ACA del desbordament del barranc de Barenys

L'Ajuntament alerta que les inundacions de dimarts es van produir perquè no es manté neta la llera

Confien que es compleixi el calendari de desviament

Dia de neteja a Salou després dels desperfectes causats dimarts a la tarda per un nou desbordament del barranc de Barenys. L'Ajuntament de Salou es va mostrar ahir especialment crític amb el manteniment que es fa de la llera de la riera, que baixa des de la comarca del Baix Camp, i la neteja de la qual seria competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

“Van baixar moltes canyes que van col·lapsar les sortides i van provocar la inundació”, va dir el regidor d'Urbanisme, Marc Montagut. Davant d'aquesta situació, les obres finançades pel consistori i que havien permès incrementar la capacitat de desguàs van quedar inoperatives per l'acumulació de brutícia. “Demanem a l'ACA que mantingui neta la llera per evitar una situació així”, va destacar Montagut.

El govern municipal demana també que es respecti el calendari de desviament del barranc, que finançarà la Generalitat (que ahir va confirmar que s'estan complint els terminis) i que ha de resoldre el problema endèmic d'inundacions al municipi. La setmana vinent està previst que la junta de govern aprovi inicialment l'expedient per a l'expropiació d'una illa d'habitatges al tram final.

Fins a 86 litres

Les inundacions a Salou es van produir com a conseqüència de les pluges que fins ahir van afectar la demarcació, especialment el Baix Camp i el Tarragonès. Segons dades del Servei Meteorològic, fins ahir a la tarda es van acumular fins a 86,5 litres per metre quadrat a Constantí i 70,8 a Riudoms. El 112 va rebre 236 trucades durant tot l'episodi, de les quals 61 van ser des del Baix Camp i 36 des del Tarragonès.

Dos morts en un accident a Tarragona

La pluja va ser probablement una de les causes de l'accident mortal que es va produir ahir al matí a Tarragona, a la rotonda que enllaça la Via Augusta amb l'autovia A-7. Un matrimoni de Pinell de Brai va morir després de perdre el control del seu vehicle i xocar contra un turisme que circulava en sentit contrari. El cotxe de les víctimes circulava pel Camí del Llorito i, en intentar frenar, va acabar lliscant i envaint l'altre carril. El conductor de l'altre turisme va quedar inconscient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat