Vallès Oriental

Vilamajor suprimirà el punt de recollida de residus de les Pungoles

L’Ajuntament ho justifica pels continuats abocaments incontrolats

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha decidit suprimir el punt d’emergència de recollida de deixalles de les Pungoles arran de l’incivisme de les persones que aboquen els residus de manera descontrolada al voltant.

Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pep Guardi, que ha admès que el punt “és una zona crítica” i que no s’hi poden posar càmeres perquè, per llei, només podrien enfocar el punt de recollida i no al voltant, que és on s’aboquen les deixalles.
“Tenim el porta a porta i la recollida de trastos dos dies per setmana i es pot anar a la deixalleria. L’incivisme l’hem de combatre i lamentablement aquesta és l’única manera. Si la gent no llacés les deixalles fora dels contenidors, no ho hauríem de fer”, diu Guardi.

Per la seva banda, el Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA) ha presentat una instància a l’Ajuntament en què proposa l’organització d’una consulta veïnal per decidir una solució al problema. El PUSA planteja tres possibles alternatives: eliminar el punt d’emergència, traslladar-lo a una altra zona o bé instal·lar elements dissuasius com càmeres de videovigilància, senyalització o un perímetre delimitat amb pivots mòbils o cadenes. “Fa molts mesos que tenim aquest problema i cal actuar amb celeritat. Ara bé, sense donar l’esquena als veïns i amb la màxima transparència. Pensem que amb una consulta veïnal podem trobar la millor solució possible per a tothom”, diu el regidor del PUSA, Jordi Sibina. En aquest sentit, el regidor Pep Guardis considera, però, que aquest no és un assumpte per fer-ne una consulta.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia