Osona/Ripollès

Màxima unitat en la commemoració del 75è aniversari de la mort de Companys a Vic

Es van fer actes d’homenatge a Companys a Vic, Manlleu i Prats. A Vic es va fer un acte unitari convocat per la pràctica totalitat de formacions de l’espectre polític, a més de sindicats i entitats socials.

Vic i Manlleu van fer actes, dijous, en memòria de Lluís Companys amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. A Vic, l’acte unitari convocat per partits polítics i sindicats a la plaça Lluís Companys va culminar amb una ofrena floral per part de les organitzacions convocants i amb un homenatge a la trajectòria i compromís de Joan Colom i Joan Freixanet, històrics militants republicans i independentistes recentment traspassats. Per això, un altre històric, Jaume Vallès, va fer l’ofrena acompanyat de les filles de Colom, Anna, i Freixanet, Assumpta. Va ser l’epíleg d’un acte conduït pel periodista d’EL 9 NOU Agustí Danés en què també van intervenir Iria Roig i Xevi Font, que van recitar fragments de Coral a Lluís Companys per a moltes veus, i Paula Camps i Jofre Bardolet en la interpretació musical. Els segadors va cloure l’acte.

A Manlleu, l’organització va anar a càrrec de l’Ateneu i l’acte es va fer al costat del camp de futbol, on l’any 2004 el mateix Ateneu va col·locar una placa en commemoració dels bombardejos sobre Manlleu. El periodista Marc Riera va fer la lectura d’un manifest. Guillem Riera i Laura Sitjà van llegir fragments de correspondència entre Companys i la seva esposa i Anna Solans i Gerard Gómez van interpretar Abril 74 de Lluís Llach.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia