Societat

Torrent de l'Horta decideix els guardonats de la Carta Pobla d'enguany

Agustín Perez, Francisco José Martí, Vicent Silla, Francesc Boltes i Vicent Torrent rebran l'homentge de la localitat el 28 de novembre

Torrent es prepara per a la VII edició dels Premis Carta Pobla, una cita en la qual la ciutat reconeix els seus veïns més destacats en diferents plans de la vida social i cultural. D'aquesta manera, el consistori pretén impulsar entre la ciutadania les activitats, científiques, culturals i educatives.

El jurat, compost per una representació dels veïns il·lustres, ha incorporat per primera vegada dues dones. Així, Isabel Olmos Sánchez i Consuelo Vilaplana Vilaplana, juntament amb José Ortí Soriano (Fill predilecte segons l'acord plenari 28 de febrer de 1.984), José Hernández Yago (Fill predilecte segons l'acord plenari 21 d'octubre de 1.999), Manuel Herreros Casas, Champi (Insígnia d'or, segons l'acord plenari del 16 de desembre de 1986 i 29 setembre 1989), Vicente Carratalá (Insígnia d'or, segons l'acord de plenari de 4 de març de 2002) i José Royo Martínez (Historiador i cronista oficial de Torrent) han estat els encarregats de fallar els premis. A més, José Deusa (Fill adoptiu segons adoptiu segons l'acord plenari de 12 de novembre de 1993) ha actuat amb assessor del jurat.

Així, el guardó en la categoria Arts, Lletres i Esports, serà per a Agustín Pérez Rubio, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de València, director del Museu d'Art Llatinoamericà de Buenos Aires i organitzador de més de 100 exposicions a les institucions artístiques més representatives entre altres mèrits.

Francisco José Martí, cap clínic d'anestesiologia i reanimació de l'Hospital Clínic Universitari de València, doctor cum laude i responsable d'al voltant de 60 publicacions d'investigació serà guardonat en la categoria de Ciència, Tecnologia i Medi Ambient.

D'altra banda, en la categoria de Societat i Concòrdia, els premis Carta Pobla reconeixeran la tasca de Vicente Silla, president de Casa Caritat a Torrent i Francesc Boltes, artesà i últim ferrer agrícola de producció autòctona.

En la categoria de Trajectòria Professional, el jurat ha volgut reconèixer la tasca de Vicent Torrent, musicòleg, fundador del grup Al Tall i investigador de la música tradicional valenciana.

En aquesta ocasió, donada la previsió d'un aforament més gran de convidats i familiars dels premiats, la gala de lliurament dels premis tindrà lloc a la Casa de la Cultura en la vesprada del dissabte 28 de novembre sota un format innovador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona