Societat

La CUP reclama més diners per a Acció Social als ajuntaments garrotxins

Alerta que des del 2009 estan aportant al consorci menys del que els pertoca i demana que ho corregeixin en els pròxims pressupostos municipals

Des de l'any 2009, els ajuntaments de la Garrotxa han aportat al Consorci d'Acció Social de la comarca uns 2,5 milions menys del que els pertocaria, segons els càlculs de la CUP. Això ha obligat el consorci –hi afegeixen des de la formació de l'esquerra alternativa– a buscar altres fonts de finançament per cobrir els pressupostos. Arran d'aquesta situació, els serveis “s'ofereixen de manera precària, fet que provoca que el destinatari de les polítiques socials se'n ressenti”, van afirmar ahir representants de la CUP. Com a exemple, van posar els seguiments a les persones ateses, que segons expliquen ara no són tan freqüents. “Fan el mínim”, va resumir Enric Domènech, alcalde de Mieres.

“Quina és la raó per què es congeli un pressupost en polítiques socials, just en els moments més difícils per la greu situació de crisi que estem patint?”, es pregunten des de la CUP. En vista d'aquest escenari, reclamen als ajuntaments que en els pressupostos de l'any 2016, que ara s'estan preparant, tornin a destinar-hi el que els pertoca. Mieres ja ho fet en el seu pressupost.

Normalitat en dos anys

El Consell d'Alcaldes va pactar el 2009 congelar les seves aportacions arran de les retallades pressupostàries. En la seva última reunió, celebrada fa unes setmanes, es va acordar incrementar ja en l'exercici vinent aquesta partida fins a la meitat del que els correspon i que el 2017 la situació quedi regularitzada definitivament. “Els serveis s'han donat igualment i amb la mateixa qualitat”, va assegurar ahir el conseller Joan Casas (alcalde de Sant Feliu de Pallerols), responsable de benestar social del Consell Comarcal.

LES FRASES

Hem d'estudiar si és il·legal, però el que sí que sabem és que és immoral
Enric Domènech
ALCALDE DE MIERES (vm - cup)
Els serveis s'han donat igualment i amb la mateixa qualitat
Joan Casas
CONSELLER DE BENESTAR SOCIAL I ALCALDE DE SANT FELIU DE PALLEROLS

Olot hi posarà l'any que ve 871.000 euros

El municipi més gran de la Garrotxa, Olot, rep serveis del consorci per valor de 994.605 euros. Si es mantingués la congelació decidida el 2009, l'any vinent Olot aportaria a l'ens comarcal 747.013 euros i si, com és probable, s'acaba acceptant la proposta del Consell d'Alcaldes, 870.809 euros. En l'altre extrem de la taula de despeses del servei a la Garrotxa hi ha Sales de Llierca. La factura és tan sols de 2.739 euros i en els últims anys el consistori ha pagat 1.883 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES