Societat

Posada a punt de les pistes d'esquí del Pirineu gironí

Les noves aplicacions per gestionar el contacte directe amb els centres hivernals, principal novetat

El domini esquiable s'amplia fins arribar als 150 quilòmetres

Les estacions gironines, en espera de bones condicions de neu

Més fàcil impossible. Tot el domini esquiable de les comarques gironines en un clic i l'abast de tots els usuaris, des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, i a qualsevol hora. I és que els aficionats a l'esquí alpí poden adquirir tots els productes i serveis de les estacions d'esquí gironines, totes de Ferrocarrils de la Generalitat, excepte Masella, a través d'un nou sistema de venda on line disponible per a mòbils i ordinador.

Aquesta és una de les principals novetats de la temporada d'esquí que s'iniciarà quan les condicions de neu ho permetin, segurament a l'entorn del pont de la Puríssima, de principi de desembre.

Pel que fa a les gestionades per l'ens públic, La Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria, estrenen nous webs que incorporen mapes en tres dimensions. Sota el nom de SmartMountain – SmartTrail Map, es tracta d'un mapa 3D que, a diferència dels mapes tradicionals, incorpora sistemes interactius que permeten als usuaris la personalització de l'ús. Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat han explicat que, gràcies a aquest nou sistema, es pot donar resposta a totes les necessitats del nou perfil d'usuari hiperconnectat a la xarxa, el qual és un gran consumidor d'informació i que està acostumat a obtenir informació contextualitzada en temps real.

Així, per exemple, els mapes de neu i muntanya són més realistes, permeten una navegació àgil i intuïtiva per les estacions, tant a l'hivern com a l'estiu, i permeten conèixer tota l'oferta de pistes, remuntadors, rutes a peu, curses virtuals i serveis que s'hi poden trobar.

La Molina, Vallter i Vall de Núria han incrementat el domini esquiable fins a gairebé 150 quilòmetres de pistes. Ferrocarrils de la Generalitat ha invertit 8 milions d'euros per posar a punt les noves estacions per a aquesta temporada.

A la Molina, ha habilitat una pista nova per als debutants i per a l'ús de trineus a la Pista Llarga amb una nova cinta transportadora. A la pista de Coll Sisè, hi ha una nova pista d'enllaç entre la de Quatre Camins i la Llarga. A més, la Molina tindrà la primera pista d'eslàlom tecnològic del Pirineu. Es tracta d'una nova instal·lació on els usuaris podran disfrutar del mateix domini que els corredors professionals. I, a més, tindran l'opció d'enregistrar la seva baixada gràcies a un sistema de càmeres instal·lades en el recorregut.

A Vallter 2000, hi ha instal·lat una nova planta de biomassa per millorar l'eficiència i la despesa energètica, i ha treballat en la instal·lació de nous paravents, en l'allisament de diferents trams de pistes de Morens i de Xemeneies, i en la hidrosembra de talussos i pistes a Barquins i a la pista Jordi Pujol.

I, finalment, a Vall de Núria, ha incrementat l'oferta d'activitats relacionades amb la neu, ha dotat de cobertura WiFi la zona de pistes, a la cafeteria i a altres espais comuns i ha dut a terme diverses millores a les pistes –hidrosembra, drenatges, paravents i proteccions de seguretat–. Quant al tren cremallera, que és l'únic accés, Ferrocarrils de la Generalitat hi ha millorat l'accessibilitat dels usuaris i ha renovat l'adherència en diferents trams.

Les estacions gironines gestionades per la Generalitat, doncs, ho tenen tot a punt per a l'inici de la nova temporada de neu. Ara, tot queda pendent de la primera gran nevada i de la baixada de temperatures per a la fabricació de neu produïda amb els canons.

LES XIFRES

150
quilòmetres
són els que hi ha a disposició dels esquiadors, si la meteorologia hi ajuda.
8
milions d'euros
ha invertit Ferrocarrils de la Generalitat en les millores a les seves estacions.

Facilitar l'esquí nòrdic

Els aficionats a l'esquí de fons ho tindran més fàcil aquesta temporada per practicar el seu esport. El conjunt d'estacions del Pirineu s'han posat d'acord per oferir un forfet conjunt. En concret, es podrà utilitzar per esquiar a Guils Fontanera, al Pirineu gironí, Aransa, Lles, Tuixent, La Vansa, Sant Joan de l'Erm, Tavascan, i Viròs Vallferrera. També inclou el forfet de dia a les estacions d'esquí alpí de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Portainé i Tavascan i un descompte del 50% en el forfet de dia a les estacions d'esquí nòrdic de Naturlandia, Plateau de Beille i Chioula i als espais nòrdics del Capcir. El forfet de temporada es pot tramitar fins al 22 de novembre amb un descompte fins al 20%.

Per altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat ha apostat aquesta temporada per establir sinergies amb els anomenats productors de quilòmetre zero de les àrees d'influència de les seves estacions. En concret, ha creat una nova línia de productes gran reserva pensats per al públic veterà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social