Osona/Ripollès

Els bandolers tornen a Olost

Olost viurà aquest diumenge la setena edició de la Fira d’en Perot Rocaguinarda

Olost celebrarà diumenge la setena edició de la Fira d’en Rocaguinarda, centrada en la història i el mite d’aquest bandoler lluçanès. Durant tot el dia hi haurà representacions teatrals que traslladaran la població als segles XVI i XVII però que no deixaran de banda l’actualitat. Com a novetat, hi haurà més personatges i noves escenes.

“Com cada any, serà una fira amb molts tocs d’humor”, afirma Antoni Salvans, un dels regidors responsables del certamen, que recorda que el fil conductor és la història i el mite del bandoler Rocaguinarda però que es permeten algun “anacronisme i introduir temes d’actualitat”.
El regidor destaca que s’hi han afegit una quinzena de personatges més i que en total hi haurà uns 130 actors i actrius del poble que participaran activament en les representacions teatrals i que interactuaran amb el públic. Salvans comenta que més enllà de les diferents escenes, es vol crear un clima de complicitat amb els visitants. “Volem que qui vingui se senti com si estigués al segle XVII”, diu el regidor, que afegeix que el públic es trobarà amb “situacions improvisades” al carrer. Tot i que el fil conductor es manté, s’han introduït alguns canvis en les escenes. Per exemple, la de les barjaules s’ha ampliat, i la de la tortura pública, que cada any es modifica, aquest any s’ha batejat amb el nom de capació. Un dels moments més esperats és la batalla entre nyerros i cadells, que tornarà a tenir la plaça com a escenari i que, si les condicions meteorològiques ho permeten, “tindrà una novetat impactant”. A la tarda es podrà veure una escena nova, la d’un casament. El regidor només avança que serà l’enllaç “d’una pubilla del poble”. L’escena final, la de l’indult, també tindrà alguna sorpresa. La direcció artística és a càrrec de l’actor vigatà Xevi Font i la direcció tècnica, d’Albert López. Com a novetat, al migdia hi haurà activitats de dinamització infantil. Salvans comenta que cada any la fira ha anat creixent “pel que fa a participació i públic”. L’excepció va ser l’any passat, en què la coincidència amb la consulta del 9N es va notar en l’afluència de visitants. Com que enguany les previsions meteorològiques són bones, Salvans espera que els carrers de la població s’omplin de públic.

Com a preludi de la fira, dissabte es disputarà la segona Cursa dels Bandolers i també hi haurà un correfoc infantil que comptarà amb la participació de la colla infantil d’Alpens, els Diables Matamosses. A més, es projectarà un audiovisual d’espeleologia sobre la Travessa Cueto Coventosa, a càrrec de Ramon Sallent.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona