Balanç de les Diades Airenovenques

Els 7, 8, 9 i 10 d'octubre han tingut lloc a Bao les XIII enes Diades Airenovenques. El dimecres 7 a la tarda es va fer una iniciació als castells i Falcons per mitjà de la llengua catalana aprop del Centre de Lleures de Bao. Una desena de nins i nines de Bao hi partiparen de manera voluntària, possiblement futurs airenovencs. Van poder aixecar un pilar de 3 i falcons.

El dijous en Ramon Sala va parlar del Tractat dels Pirineus i del seu entorn. «Lluny de la inventada història nacional francesa, del segle XIX, el professor de la Universitat de Perpinyà ha confortatAire Nou de Bao en el seu camí de resistència a l'ús de la llengua catalana. 3 segles i mig de prohibició l'ús oficial de la llengua, 350 anys de vexacions, càstigs i discrimancions... I la llengua catalana té encara força. No és morta del tot», explica el secretari d'Aire Nou, Hervé Pi.

El divendres es va estrenar el Cor Polifònic del Riberal amb 4 cants occitans, catalans i corsos . Una prova més que Aire Nou de bao és múltiple, oberta i a l'escolta.

La sala de la Vilbau també era plena per a acollir l'obra “L'amor i el papagai” d'en Josep Sebastià Pons, l'escriptor d'Illa de Tet.

El dissabte, el públic era poc nombrós, però els espectacles de gran qualitat.

Cercavila amb 11 grallers del Riberal, les percussions, trabucaires, castellers, pastorets.. Els balls se'n presentat Plaça del fogar on la Colla de Trinxeria presentava el ball de Serrallonga 2009.

L'actuació castellera ha permès als Castellers del Riberal de realitzar la millor actuació de la temporada, aixecant construccions segures.

Un pa amb tomàquet regalat als protagonistes i al públic abans de fer un dels darrers correfocs de l'any abans de l'exili polític dels diables i Bruixes del Riberal.

Els organitzadors lamenten no haver tingut l'autorització d'animar el buida greners del diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona