Societat

Cau un grup dedicat a l'enviament al Paraguai de cotxes d'alta gamma robats a Catalunya

Un cop al país sud-americà, els blanquejaven i els introduïen al mercat

ès la desarticulació d'un grup dedicat al robatori de cotxes d'alta gamma a Catalunya i l'Estat i al seu enviament per via marítima al Paraguai, on eren blanquejats i introduïts als mercat. En total, s'han detingut 25 persones, de les quals 19 a Catalunya, i s'ha acreditat que 125 dels 200 vehicles van ser sostrets en terres catalanes. Les 19 detencions de l'operació a Catalunya, que va culminar el 24 de novembre, es van produir a Terrassa, Granollers, Sabadell, Mollet del Vallès, Castellolí, Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, mentre que les sis restants van ser a Madrid, Bilbao, Algete i San Sebastian de los Reyes.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat número 2 d'Esplugues de Llobregat. Les primeres indagacions van permetre detectar l'existència de diversos llocs de càrrega on actuaven persones d'origen paraguaià, des d'on s'emmagatzemaven contenidors amb vehicles i peces de segona mà que sortien per mar al Paraguai. En aquests llocs de càrrega, els investigadors van recuperar diversos vehicles sostrets sense marques de forçament, fet que indica que els lladres tenien un alt nivell d'especialització. Mesos més tard van tenir coneixement que una gran quantitat de vehicles sostrets havien estat recuperats al Paraguai.

Els investigadors van acreditar l'existència d'aquesta organització després de fer uns seguiment de la documentació dels contenidors i com els integrants del grup a l'Estat i al Paraguai estaven perfectament coordinats per lucrar-se amb e tràfic il·lícit dels vehicles. Els grups espanyols eren els encarregats del robatori de vehicles i les gestions logístiques pel seu trasllat a Paraguai, com la falsificació dels documents lliurats a la duana, mentre que els residents a Paraguai eren els responsables de la recepció dels vehicles, el procés de nacionalització, la venda i el pagament als grups de l'Estat espanyol.

A més, els membres dels grups espanyols no eren mai els titulars dels enviaments dels contenidors, sinó que buscaven gent de nacionalitat paraguaiana que hagués de fer enviaments cap al seu país i, d'aquesta forma, constar com a titulars sense que en la majoria de casos ho sabessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA