Societat

Concentració contra l'assetjament escolar arran de la mort d'un menor transsexual 

L'associació Chrysallis, que agrupa famílies de infants transexuals, reclama als poders públics i en general a tota la societat “que es protegeixi” aquests menors

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra l'assetjament escolar, convocades per l'associació Chrysallis, que agrupa famílies de menors transsexuals. La protesta es produeix arran del suïcidi de l'Alan, un menor transsexual de 17 anys que no va poder superar el bulling.

Durant la concentració, que també s'ha convocat a d'altres ciutats espanyoles i que ha comptat amb el suport de l'Observatori contra l'Homofòbia i el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), el president de Chrysallis a Catalunya, David Tello, ha llegit un manifest de repulsa per aquesta mort, que ha qualificat com “un assassinat social” i un suïcidi induït pel bulling.

Ha recordat que aquesta era el primer Nadal en què l'Alan, que vivia d'acord amb la seva identitat i que era també el primer que estava a punt de celebrar amb un DNI (amb canvi de nom) acabat d'estrenar, “ha resultat tràgicament ser l'últim”. 

Ha remarcat que la transfòbia en l'àmbit escolar ha pogut amb l'Alan, que va patir molt rebuig durant la seva vida, i que “el que ha passat no és responsabilitat d'una sola persona, sinó que cada dia, durant anys, algú es va ocupar que sabés que la seva diversitat no era acceptada”. “Entre tots el van matar”, ha recalcat. 

També s'ha denunciat que les persones transsexuals i les seves famílies pateixen contínuament actes de microviolència, tant socialment com institucional, que s'acumulen i se sumen als obstacles que suposa viure aquesta situació, i que com li va passar a l'Alan es converteixen en una càrrega insuportable. 

Des de Chrysallis s'ha exigit als poders públics, a les administracions educatives i sanitàries, als encarregats dels registres civils, als grups parlamentaris i partits polítics, i en general a tota la societat “que es protegeixi els menors transsexuals, fent que es reconegui i respecti la seva identitat sexual, i que es talli la transfòbia en tots els àmbits”. 

Després de la lectura del manifest els assistents han fet cinc minuts de silenci en record de l'Alan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia