Societat

La fiscalia demana l'absolució de Cristina de Borbó

Horrach presenta un informe d'Hisenda per avalar que la infanta no va cometre delicte fiscal

La fiscalia ha demanat l'absolució de la infanta Cristina perquè considera que no va cometre cap delicte fiscal durant la primera jornada del judici pel cas Nóos que se celebra des d'aquest dilluns a l'Audiència de Palma. Per avalar aquesta tesi, el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach ha presentat una nova prova: un informa d'Hisenda en què no estima cap infracció administrativa en la conducta de la infanta i que per tant no pot ser jutjat com un delicte.

Horrach ha recordat al tribunal que, en un annex de l'escrit d'acusació d'aquesta causa, va demanar el sobreseïment per Cristina de Borbó i Ana María Tejeiro i una de les al·legacions que va formular va ser defensar que una conducta innòcua en l'àmbit administratiu tributari impedia la seva consideració com a fet punible en l'àmbit penal.

Horrach ha insistit que, quan l'únic que marca la diferència entre la infracció administrativa i el delicte fiscal és l'import de la quota defraudada, (que ha de ser superar els 120.000 euros per a ser punible), “no és possible traslladar al procés penal el que no està previst com a infracció administrativa en les lleis tributàries “.

Després que el jutge instructor José Castro no respongués a aquesta al·legació en l'acte d'obertura de judici oral, Horrach ha sol·licitat un informe a la Direcció General de l'Agència Tributària respecte als criteris generals d'actuació en l'àmbit del procediment administratiu sancionador en relació a fraus en l'impost de societats i d'IRPF. També ha consultat sobre la responsabilitat dels socis de les entitats mercantils que siguin objecte d'inspecció, exercissin o no activitats de gestió.

Horrach ha sol·licitat a més que, si el tribunal no acorda sobreseure la causa per la infanta i Ana María Tejeiro, declari com a perit l'autora del document, Caritat Gómez, cap de la Unitat Central en matèria de Coordinació en Delictes contra la Hisenda Pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia