Societat

Cultura popular en primera persona, a Sant Andreu

La primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, Som Cultura Popular, ofereix 300 activitats relacionades amb la tradició fins al 24 de gener

Més de 130 associacions es donen cita aquest cap de setmana al barri de Sant Andreu en la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona. La proposta Som Cultura Popular agrupa prop de 300 accions ben diverses dirigides, d'una banda, als col·lectius de la cultura popular i seus estudiosos, per tal que puguin interactuar i, de l'altra, al públic general, perquè qualsevol persona que s'hi atansi pugui viure la cultura popular en primera persona.

Fins diumenge, el públic podrà trobar nombroses propostes per assaborir el patrimoni immaterial de casa nostra: danses tradicionals, bastoners, castellers, cançó improvisada, gegants i teatre es podran veure tant a la plaça de Can Fabra com a l'escenari de l'esplanada de Fabra i Coats. Entre les actuacions hi ha una cercavila que sortirà demà de la plaça d'Orfila o els Versots infernals dels Diables del Clot. Els Tres Tombs també s'afegeixen a la festa. Per als petits hi haurà tallers gratuïts per aprendre a ballar sardanes, dansar al ritme del ball de bastons, fer castells, un pessebre i confeccionar puntes.

La Fàbrica de Creació ofereix la mostra d'entitats, amb la presència d'una trentena d'entitats locals i una vintena més de territoris d'arreu de parla catalana. La trobada, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, s'articula en setze àmbits específics i ha programat més de trenta presentacions, temes, debats, conferències, cursos i reunions.

Exposició d'exposicions

La mostra inclou una exposició d'exposicions instal·lada a la Fabra i Coats, que amb el nom de Museu Nòmada i sota el guiatge del Museu Etnològic, agrupa 43 exposicions divulgatives creades per diverses associacions i col·lectius catalans. Totes tenen un tema propi, que va des de la moixiganga fins al campanar de Gràcia, passant per les cançons de pandero i per la història dels ateneus catalans. Amb la mateixa idea, també hi ha l'Espai de les Pantalles, en què es podrà veure una mostra de cinema etnogràfic, en què s'inclouen una àmplia selecció d'audiovisuals que han estat generats per entitats i s'hi exposen algunes de les tradicions del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona