Societat

Educació investiga un cas on han fallat els protocols

El Síndic obre un expedient d'ofici

El 2006 es va signar un acord per activar les administracions en cas d'abusos

El cas del presumpte pederasta del col·legi dels Maristes ha fe obrir diverses investigacions de diverses administracions catalanes i, a la vegada, ha posat de manifest que diversos d'aquests organismes han fallat en l'aplicació del protocol aprovat el 2006 i que té com objectiu actuar en casos d'agressions sexuals a menors. El primer en entrar en l'afer ha sigut el Consorci d'Educació de Barcelona que en un comunicat va especificar ahir que va tenir coneixement del cas dimarts passat a través de la denúncia del pare del menor.

Educació ha obert una investigació en forma d'expedient informatiu que té com objectiu determinar si el centre educatiu ha tingut una actuació correcta en aquest cas.

Al marge de la investigació judicial i la dels Mossos d'Esquadra, el Síndic de Greuges també va anunciar ahir que ha obert un expedient d'ofici. L'ombusman català analitzarà a fons l'actuació de l'escola i del departament d'Ensenyament per saber si s'ha respectat el protocol del 2006.

En una nota de premsa, el Síndic va recordar que segons aquest protocol davant la sospita de possibles abusos, el Departament d'Ensenyament ho hauria de comunicar a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) i a la Fiscalia de Menors. El Síndic ha demanat si en el moment en què hi va haver la primera denúncia el centre o el Departament en van informar els organismes esmentats.

Sí que sap que en el seu dia l'escola va comunicar una denúncia al a Fiscalia de menors, però pel que sembla aquesta informació no hauria arribat a l'administració educativa.

La notícia també ha motivat la reacció de la patronal del sector, Fundació Escola Cristiana que ahir va anunciar la obertura d'una investigació. “Estem en contacte amb l'escola per recopilar informació sobre els fets ocorreguts, per saber si s'ha actuat bé o no”·, van explicar a Europa Press fonts de la fundació. Per la seva part, l'ong Save the Children va recordar ahir que “la majoria de casos de violència contra la infància continuen ocults”.

LA FRASE

Cal recordar que la majoria de casos de violència contra la infància continuen amagats
Guiomar Todó
portaveu de save the children


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia