Societat

Salou espera una “bona” temporada per la caiguda d'altres destinacions

Planteja canvis al trenet turístic i les oficines d'informació per fidelitzar el turista “manllevat” dels països àrabs

El turisme esportiu, l'aposta de futur

Salou es prepara per a l'arrencada d'una temporada turística en què espera rebre molts visitants “manllevats” d'altres destinacions. Els problemes polítics i de seguretat als països àrabs i a Turquia, juntament amb la pujada prevista tant al mercat autòcton espanyol com al de la Unió Europea, fan que el Patronat de Turisme de la coneguda com a capital de la Costa Daurada prevegi “una temporada bona”, en paraules del regidor de l'àrea, Benet Presas. “La nostra feina és esmerçar-nos perquè aquest turista que hauria preferit anar a un altre lloc es fidelitzi”, va afirmar l'edil.

En aquest sentit, la millora de la promoció que es fa des de la mateixa població serà un dels eixos principals, amb la renovació de processos a les oficines de turisme i un replantejament del trenet turístic, que passarà a ser “un recorregut pels principals punts d'interès de la ciutat” en el termini de dos anys. El patronat també farà enguany un estudi de mercat i reputació per conèixer els motius pels quals hi ha turistes que descarten Salou com a destinació.

Pel que fa als països de procedència, els mercats francès, belga, holandès i britànic són alguns dels que s'espera obtenir xifres positives, mentre que s'estima que el rus es mantingui estable després de la davallada del 40% registrada la temporada passada. Tot i això, el fet que els turistes russos descartin ara el viatge a Turquia podria afavorir Salou.

Canvi d'ubicació

A mitjà termini, la desestacionalització continua sent l'obsessió de l'Ajuntament de Salou, que aposta pel turisme esportiu com una de les marques a potenciar. “És un camp que té una demanda important en països com ara la Gran Bretanya”, va destacar l'alcalde de Salou, Pere Granados. El municipi tenia prevista la construcció d'una nova zona hotelera i esportiva al sector 03 de Barenys, pla que ara està aturat per decisió judicial. “Estem treballant per buscar-li una nova ubicació”, va subratllar Granados.

L'alcalde també veu amb optimisme la inauguració de Ferrari Land l'any vinent a PortAventura, i va tornar a reclamar que es desencalli el projecte BCN World per convertir-se en “la nova Orlando”.

Serà “difícil” prohibir el nom del Saloufest

L'arrencada de la temporada coincidirà amb el polèmic Saloufest, festival que aplegarà 7.500 universitaris britànics a partir del dia 20 i al qual l'Ajuntament s'oposa. L'alcalde, però, va reconèixer que serà “difícil” prohibir que facin servir el nom de Salou, com s'havia plantejat l'Ajuntament, ja que la marca està registrada per l'agència comercialitzadora. “Ens hem posat en mans d'una empresa especialitzada”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mèxic, amb Sheinbaum, s’uneix a la vintena de països governats per una dona

barcelona
girona

Eliminen definitivament l'aparcament de la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
Salut

Can Ruti fa seguiment de pacients complexos a través de rellotges intel·ligents

Badalona
INFRAeSTRUCTURES

Construiran un pas inferior i renovaran la via dels FGC a Térmens

Térmens

Tres dies d’humor en català al primer festival Riures

calonge / sant antoni
Infraestructures i serveis

Adjudiquen per 9 milions la redacció dels projectes constructius dels accessos sud al port de Barcelona

Barcelona
SOCIETAT

Acusen Collboni de “deixar famílies al carrer” mentre promou la Copa Amèrica

Barcelona
sequera

El maig només ha estat generós amb pluges a comarques gironines

barcelona
medi ambient

La intensitat de la pudor de la planta de residus de Mataró es redueix un 80%

Mataró