Societat

Clam institucional unànime contra un altre Saloufest

L'Ajuntament de Salou, la Generalitat, hotelers i empresaris turístics alerten que el festival els perjudica i demanen que no es torni a fer

Anuncien inspeccions als hotels i canvis d'ordenances

Declaració conjunta de l'Ajuntament de Salou, la Generalitat, l'Associació Hotelera Salou Cambrils La Pineda i la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) demanant que el Saloufest no torni a celebrar-se més. Quan falten dos dies per l'arribada de la primera tongada de 2.500 estudiants del polèmic paquet per a universitaris britànics (i sols sis anys després que pràcticament els mateixos actors fessin una declaració defensant-ne els beneficis), les institucions i el món empresarial van voler fer palès que l'estada dels joves no serà benvinguda ni còmoda.

“Potser sí que fem tard, però és el resultat d'una reflexió conjunta”, va reconèixer el president del Patronat de Turisme de Salou, Benet Presas. Els beneficis econòmics per al sector (uns cinc milions d'euros) es veuen ara molt inferiors als danys a la imatge que provoca la celebració. “Malmet el treball conjunt de molts anys per un turisme de qualitat i cívic ”, va assegurar la directora dels serveis territorials d'Empresa a Tarragona, Carme Mansilla. Presas, de fet, va reconèixer que se sospita que resta clients potencials, especialment pel que fa al turisme estatal i escolar.

Per part de la Generalitat, es va avançar que als 7 establiments que allotgen participants (sis hotels i un bloc d'apartaments) se'ls sotmetrà a un seguit d'inspeccions “abans, després i durant” del festival, segons Mansilla. Les mateixes inspeccions (que afecten des de les instal·lacions i l'ocupació fins a temes laborals i fiscals) ja es van fer l'any passat amb l'obertura de diversos expedients. L'Ajuntament, per la seva banda, va anunciar que treballa en canvis en l'ordenança de civisme per garantir “decor” al carrer i evitar “vestits denigrants”, segons Presas.

Descens de participants

L'Ajuntament també va vincular el descens de participants al Saloufest (2.000 menys que l'any passat) a la negativa de diversos municipis a cedir equipaments per a les pràctiques esportives. Des de l'organització, però, Doreen Straatman de Sol Active Tours va assegurar que el descens és per “la popularitat d'altres destinacions”, especialment Croàcia, i va afirmar que disposen de “totes les instal·lacions” que necessiten per a les 28 disciplines previstes. Es desconeix, però, més enllà del club Reus Ploms, on es faran. Straatman també va qualificar de “cordials” les relacions amb l'Ajuntament, i va assegurar que es treballa conjuntament en d'altres paquets.

LA XIFRA

2.500
estudiants
universitats arribaran en la primera tongada del Saloufest el diumenge. En total seran 7.500.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

La EMA revisa analgèsics amb metamizol com el Nolotil per risc d’infeccions greus

barcelona
SOCIETAT

Pas endavant de l’art tèxtil de Qstura amb el trasllat a la Gassol-Monar

salt

Carles Sala i Metges pel Català reben els 38ns Premis de l’ADAC

GIRONA
SALUT

Principi d’entesa perquè l’Hospital de Mataró no tanqui pediatria a l’estiu

Mataró
SOCIETAT

En custodia un serval que va atacar un gos i un gat d’una casa de Canet

Canet de Mar
estats units

Bisbes catòlics demanen perdó per crear “traumes” a indígenes

barcelona
MEDI AMBIENT

Campanya de les ZBE a les poblacions de més de 20.000 habitants

Barcelona
SOCIETAT

El 2023 es va tancar amb 25 morts a les platges i 11 més a les piscines

Barcelona
URBANISME

El govern compra dos solars a Parets per construir 116 pisos assequibles

Parets del Vallès