Societat

Clam contra el “racisme” de la UE amb els refugiats

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra l'acord dels Vint-i-vuit amb Turquia i les guerres

El govern deplora els retrets del PP a l'oferiment d'acolliment de Puigdemont a la CE

Més de tres mil persones van sortir ahir al carrer a Barcelona per expressar el seu rebuig al paper que està fent la Unió Europea (UE) en la crisi dels refugiats. Sota el lema Prou racisme; benvinguts, refugiats: unitat contra el feixisme i el racisme, els manifestants van criticar l'acord entre els Vint-i-vuit i Ankara per expulsar a Turquia els refugiats que arribin a territori europeu a través de les illes gregues fugint de la guerra.

Estic avergonyit de ser europeu i el ja clàssic UErgonya eren alguns dels lemes de la manifestació encapçalada per persones de procedències i pells diverses que s'esgargamellaven per recordar als turistes que passejaven en Segway pel carril bici, als vianants que es feien selfies amb la pancarta groga de fons i a tothom qui els volgués escoltar que “cap persona és il·legal”.

Una mica més enrere, un grup de manifestants esmolaven l'enginy i oferien, en forma de càntic, un llit de casa seva o el sofà als refugiats. De fet, el motor de la manifestació convocada ahir per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), SOS Racisme i Stop Mare Mortum, entre altres entitats, és la frustració dels nombrosos ciutadans amb ganes d'ajudar i acollir els refugiats, però que se senten impotents per les traves del govern espanyol i la Unió Europea.

Així es va fer palès, en l'àmbit institucional, en la filera de polítics de la manifestació, entre els quals hi havia el conseller d'Exteriors, Raül Romeva; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el cap de files de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell; la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, i la consellera de Presidència, Neus Munté, que va qualificar d'“absolutament penosa i lamentable” la reacció del govern espanyol en saber que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia enviat una carta al comissari europeu d'Immigració per recordar-li que Catalunya està llesta per acollir 4.500 refugiats.

En el mateix sentit s'havia pronunciat, hores abans, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, que va qualificar de “miserables” els retrets del govern espanyol a la Generalitat, mentre que el líder del PSC, Miquel Iceta, va celebrar que, “en un moment de crisi humanitària”, el president “hagi ofert el nostre país com a lloc d'acollida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell