Societat

Uns 75 vehicles desfilaran al ral·li Barcelona-Sitges

La 58a edició del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època anirà en caravana des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona fins a la plaça de la Fragata de Sitges

Un total de 75 vehicles i els seus respectius conductors i passatgers, que gaudiran de l'itinerari vestits d'època, participen aquest cap de setmana al 58è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges. La caravana de vehicles recorrerà diferents carrers de Barcelona, creuarà, un any més, l'Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels i recorrerà les costes del Garraf fins arribar al port d'Aiguadolç de Sitges. La tradicional rua d'automòbils i motocicletes de principi de segle XX completarà diumenge un itinerari de 40 quilòmetres.

D'entre els vehicles que han confirmat la seva assistència destaquen quinze models centenaris –amb set cotxes fabricats entre 1902 i 1908 i vuit més produïts entre 1913 i 1914–. El més antic, un model de tres rodes de la firma gal·la Ache del 1902, encapçalarà la comitiva. Quant a motocicletes, la més antiga és un model Matchless H de 1920.

Els vehicles participants es concentraran dissabte al centre comercial L'Illa Diagonal i diumenge arribaran a la plaça de Sant Jaume de 8.30 a 11. Com és tradició, a l'ajuntament de Barcelona s'oferirà un esmorzar amb xocolata calenta per als inscrits mentre el públic contempla el bonic parc tancat de cotxes i motos abans de la sortida, que tindrà lloc a les 11. L'arribada al port d'Aiguadolç de Sitges s'espera cap a les 12.30 i una hora més tard començarà la desfilada pels carrers de la vila marinera.

Joies sobre rodes que tenen premi

M.J.R.

Tots els vehicles que sortiran diumenge tenen, com a mínim, 88 anys (78 en el cas de les motocicletes), encara que la conservació que els seus propietaris els confereixen és realment admirable, transformant cotxes i motos en autèntiques joies, moltes d'elles totalment originals quant a recanvis i decoració. Per aquest motiu, el ral·li no premia la velocitat sinó aspectes relacionats amb l'antiguitat, estètica, conservació i elegància, no només de les màquines sinó també de les persones que les ocupen. En aquesta edició, els premis reconeixeran els cinc participants més elegants, el més elegant a la categoria infantil, les tres millors motocicletes i els tres automòbils més destacats segons la seva data de fabricació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cadaqués

Interposen 112 denúncies en un control a transportistes a la C-65

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya