Societat

Socorristes

Compromesos amb els refugiats

From Reus to Hellas

Un grup de socorristes catalans se n'anirà cap a Lesbos el 26 d'abril

El grup de socorristes està format per dotze persones que durant dos mesos s'han preparat per la iniciativa

Per la seva posició estratègica, Turquia ha estat sempre un encreuament històric entre les civilitzacions orientals i occidentals. Actualment és el punt d'on surten milers de refugiats que esperen arribar a Lesbos per deixar enrere la guerra i la misèria. La distància que els separa d'Europa i de la vida en pau que desitgen és de 10 quilòmetres, que poden ser mortífers, i aquí és on entra en joc l'acció dels socorristes i de la resta de voluntaris.

La fotografia del petit Aylan Kurdi, sense vida a la costa, va despertar gran part de la consciència occidental així com la indignació i la impotència de moltes persones. Perquè mentre la crisi dels refugiats continua hi ha qui no aconsegueix desviar la mirada.

“Ho sabíem, com tothom, però les imatges d'aquell nen i de les 200 persones ofegades van ser una mena de crida”, explica la integrant del grup de socorristes que el 26 d'abril se n'anirà a Lesbos, Marta Queralt. D'aquesta crida interior va néixer From Reus to Hellas, un programa d'ajuda als refugiats plantejat per estudiants del grau de Salvament i Socorrisme de l'institut Jaume I de Salou. La idea va sorgir a classe i ha acabat conformant una proposta que ja és realitat i que ha estat impulsada per la Jove Cambra Internacional de Reus, a més de tenir la cooperació de la Jove Cambra de Grècia.

“L'objectiu és treballar amb els guardacostes grecs en les tasques de salvament marítim, però també en aquelles que siguin necessàries”, comenta el portaveu del grup, Jordi Cervera, que també explica que “no és possible ignorar una situació similar a la que van viure els nostres avis quan van marxar a l'exili”. Al llarg d'aquests dos últims mesos, tant els socorristes com la Jove Cambra de Reus han cercat suport.

El grup de voluntaris, format per dotze socorristes, ha combinat la preparació física i la psicològica amb diverses campanyes per aconseguir fons pel viatge i l'estada de dues setmanes a Lesbos. El pressupost se situa entre 10.000 i 12.000 euros i per tal d'aconseguir-los, han hagut de portar a terme diverses activitats, com per exemple les que s'han fet aquest mateix cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Pas endavant de l’art tèxtil de Qstura amb el trasllat a la Gassol-Monar

salt

Carles Sala i Metges pel Català reben els 38ns Premis de l’ADAC

GIRONA
SALUT

Principi d’entesa perquè l’Hospital de Mataró no tanqui pediatria a l’estiu

Mataró
SOCIETAT

En custodia un serval que va atacar un gos i un gat d’una casa de Canet

Canet de Mar
estats units

Bisbes catòlics demanen perdó per crear “traumes” a indígenes

barcelona
MEDI AMBIENT

Campanya de les ZBE a les poblacions de més de 20.000 habitants

Barcelona
SOCIETAT

El 2023 es va tancar amb 25 morts a les platges i 11 més a les piscines

Barcelona
URBANISME

El govern compra dos solars a Parets per construir 116 pisos assequibles

Parets del Vallès

Ports crea un punt d’evacuació per a emergències al port de l’Estartit

TORROELLA DE MONTGRÍ