Societat

Calella lloa la Generalitat per voler vetar el turisme incívic

L'alcaldessa aplaudeix el compromís de retirar als establiments el segell i les certificacions perquè “malmeten la imatge de Catalunya”

Recorda que la ciutat ja va demostrar el 2014 el rebuig taxatiu a aquesta oferta

“Comparteixo plenament la decisió de la Generalitat d'actuar contra l'anomenat turisme de borratxera, que no té res a veure amb l'oferta turística de qualitat que defensem des de fa anys a la ciutat i al país.” L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), va aplaudir ahir l'anunci fet per la directora general de Turisme, Marian Muro, de vetar les empreses que promoguin aquest tipus de turisme incívic per treure'n un rèdit econòmic encara que sigui malmetent la imatge de la població. Per Candini, es tracta d'un pas “lògic i molt esperat”, després que a escala local el municipi fa molts anys que treballa per evitar l'arribada de col·lectius que basen la seva estada en celebracions sense descans i consum continuat d'alcohol. “Nosaltres ja vam donar un missatge molt contundent l'any 2014 denunciant l'operador turístic Playa y Fiesta per embrutar la imatge de la nostra destinació amb una oferta que rebutgem de ple”, recorda l'alcaldessa. En aquest sentit, Montserrat Candini explica que la denúncia interposada als jutjats francesos va seguir el seu curs i que l'empresa no es va presentar a la vista del novembre passat, “fet que la situa en rebel·lia processal i demostra el tarannà dels seus responsables”.

Per l'alcaldessa, el missatge de vetar aquest tipus de turisme “és compartit pel 99,9% dels empresaris del sector”, però insisteix que cal mantenir les mesures de prevenció, com ara els agents cívics a la zona d'oci del municipi que es van estrenar l'estiu passat amb molt bons resultats, segons el consistori.

Des de l'empresariat, la presidenta de l'Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, coincideix amb l'alcaldessa en el valor que la lluita contra el turisme incívic “tingui el suport explícit de la Generalitat”. “Parlem d'aquell visitant que fa cas omís de les normes més bàsiques de convivència i que no té cabuda en una destinació que promou la qualitat dels seus segells familiar i esportiu i que lluita per altres especificitats”, puntualitza Mallol. La presidenta confirma que, alertats per l'Ajuntament, empresaris de Calella van
exigir a l'operador Playa y Fiesta que modifiqués la qualificació dels establiments hotelers locals com a 100% Fiesta. “El canvi es va materialitzar en un parell de dies”, comenta Isabel Mallol, que repeteix: “El turisme incívic no ha de tenir cabuda a Calella.”

LA FRASE

Ja vam donar un missatge contundent denunciant Playa y Fiesta per embrutar la imatge de la ciutat
Montserrat Candini (CDC)
alcaldessa de Calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat