Societat

Societat

El camí continua

fons

El mosso que caminava per recollir diners per investigar la malaltia rara d'un nen arribarà a Santiago

Un funeral massiu pel darrer adéu al bagenc

S'havia proposat fer 3.000 quilòmetres per recollir fons per investigar la malaltia molt poc freqüent que patia l'Asier Sorroche, un nen de 9 anys del Pont de Vilomara, i els acabarà fent tot i que el bagenc va morir dilluns. La seva vida es va apagar a causa del glioma pòntic intrínsec difús (DIPG), un tipus de tumor cerebral que es desenvolupa en edats infantils. L'Asier ja no hi és, però el camí que va emprendre Albert Palacio, mosso d'esquadra de professió, continua.

“Aquest camí era, és i serà per a tu. Gràcies, Asier, per fer-me millor persona i haver-me ensenyat tant. M'acompanyaràs no només en aquest camí, sinó en el camí de la meva vida. Gràcies per haver-te conegut i haver passat una tarda fantàstica amb tu, ara ja no necessito la brúixola que em vas regalar perquè tu seràs la meva brúixola. Descansa en pau. HEROI”, és el missatge que Palacio va penjar al seu mur de Facebook després de conèixer la mort del nen i només deu dies després que tots dos s'haguessin conegut a Manresa, en una de les parades de la seva caminada, entre etapa i etapa.

Continuarà el recorregut fins a Santiago de Compostel·la, final d'una ruta de 3.000 quilòmetres que va arrencar a Roma el 4 de març. I ho farà per donar a conèixer una malaltia que ara és incurable i que apareix entre els 5 i els 9 anys, amb uns 300 casos anuals detectats a tot el món. De moment, ja ha aconseguit 18.000 euros, 3.000 més dels que es va proposar recollir a l'inici, uns diners que entregarà a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on hi ha l'únic equip investigador de l'Estat d'aquesta malaltia. Palacio, que és mosso d'esquadra a Granollers, va iniciar la ruta quan va saber que li havien diagnosticat aquest càncer al fill d'una companya de la comissaria de Manresa, la mare de l'Asier.

Un adéu massiu

L'església del Pont de Vilomara va quedar ahir a la tarda petita en el funeral d'Asier Sorroche. Veïns, familiars i amics de la família i de l'escola del nen li van voler donar un emotiu adéu llançant globus de colors al cel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA