Territori

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena impulsa una campanya contra la LGTBI Fòbia

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena impulsa la campanya #transformalamirada amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI Fòbia que inclou diverses accions que es desenvoluparan duran el mes de maig a la Conca d’Òdena.

 

En el marc del II Pla d’Igualtat de Gènere de la MICOD 16/19 es duran a terme accions de sensibilització sobre el col•lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals amb l’objectiu de visualitzar el col•lectiu i eradicar qualsevol forma d’assetjament que rebi. Els ajuntaments de la Mancomunitat penjaran la bandera irisada LGTBI i les biblioteques de la conca –Biblioteca Central d’Igualada, Biblioteca Mont-Àgora, Biblioteca de Vilanova del Camí i Biblioteca Municipal Mossèn Cinto Verdaguer de La Pobla de Claramunt– aproparan literatura, contes i pel•lícules especialitzades en el col·lectiu LGTBI durant la setmana del 17 de maig a l’entrada dels seus equipaments.

 

També en el marc de commemoració del 17 de maig, Eugeni Rodríguez, Director de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), donarà a conèixer el treball que s’està desenvolupant des de l’OCH el qual centralitza les denúncies per motiu de LGTBI fòbia a nivell de Catalunya.

 

El 2015 ha estat el primer any complet d’aplicació de la Llei 11/2014, per garantir els drets de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals i per eradicar la homofòbia, transfòbia i bifòbia. Segons l’informe de l’Estat de la LGTBI Fòbia a Catalunya 2015, l’OCH ha registrat un total de 113 incidències per LGTBI fòbia a Catalunya. Per col•lectius, més de la meitat de les incidències registrades per l’OCH van ser cap a homes gais o bisexuals (55,7%). En segon lloc, les incidències cap a tot el col·lectiu LGTBI, és a dir Generalistes (16,8%). Aquestes es defineixen per anar dirigides a tot el col•lectiu. Les incidències registrades a persones trans (13,3%) i a dones lesbianes o bisexuals suposen més del 10% cadascuna (11,5%).

 

La resta de col·lectius registren 1 cas cadascun, que són una persona específicament bisexual (0,9%), una persona heterosexual (0,9%) i altres (0,9%). Val a dir que el 2015 s’ha registrat a l’OCH la primera incidència per LGTBI fòbia d’una persona heterosexual, per tant, es tractaria de discriminació per error, assignant a una persona heterosexual una identitat del col·lectiu LGTBI. Finalment, a la categoria d’ “altres”, la incidència va ser causada per associar una persona al col·lectiu LGTBI, però es desconeix la seva orientació sexo-afectiva i la seva identitat de gènere.

 

Eugeni Rodríguez aproparà les claus per a la implementació de la llei 11/2014 a nivell local i aportarà les eines i recursos dels quals disposem per tal de fer front a la LGTBI fòbia. La xerrada tindrà lloc el proper 24 de maig, a les 19 hores, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí.

 

La notícia completa a Info Anoia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR