Territori

Els veïns diuen a l’Ajuntament de Vilanova quins projectes volen incorporar al Pressupost Participatiu del 2016

L’Ajuntament de Vilanova del Camí destinarà 30.000 euros al Pressupost Participatiu. Aquesta iniciativa que ja es va portar a terme l’any passat, tornarà a convidar a la ciutadania a triar un projecte valorat en 10.000 € i tres projectes més valorats en 5.000 € cadascun. També destinarà, com l’any passat 5.000 € a un projecte que es triarà des de les escoles vilanovines. L’objectiu, diu el regidor de Participació Ciutadana, Sergi Pérez, és educar als infants en aquesta cultura de la participació ciutadana.

 

El procés participatiu d’enguany incorpora aquesta vegada algunes novetats importants. La primera, segons explica el regidor, és que els projectes que s’incorporaran seran inversions.  Els tècnics de les àrees municipals han fet una sèrie d’aportacions i s’han recollit algunes propostes relacionades amb actuacions a l’espai públic, especialment als parcs, millores a les instal•lacions públiques o l’adquisició de material per a compartir amb les entitats.

 

Un seguit de propostes que tampoc disten tant de els que demanen els veïns i Veïnes de Vilanova del Camí i que aquests dies recull a peu de carrer, un agent estadístic. Es tracta de Daniel Garcia, que des de fa quinze dies, fa enquestes a la ciutadania per tal de saber quins són els projectes que consideren prioritaris. Com dèiem, hi ha força coincidències: la millora dels parcs, actuacions  adreçades a les mascotes i les inversions en edificis municipals. Les respostes, diu Dani Garcia, varien en funció de les edats de les  persones enquestades i dels seus hàbits. També ha destacat que la gent s’ha mostrat molt amable i participativa.

 

Aquest divendres s’acaba aquest procés de participació que s’ha allargat prop de tres setmanes. Posteriorment està previst fer un buidat d’aquesta informació i un creuament amb les propostes que es van presentar des dels diferents departaments. Amb tot plegat, explica el regidor Sergi Pérez, es redactaran les propostes definitives que es publicaran al butlletí municipal perquè la ciutadania pugui votar les que prefereixi.

 

El regidor explica que les votacions populars es podran fer durant un mes, tant físicament, portant el full del butlletí omplert a qualsevol edifici públic: ajuntament, edifici d’entitats, cultura, Can Papasseit, centre cívic del barri La Pau... però també es podrà fer a través d’un formulari que s’habilitarà al web municipal.

 

Paral·lelament, la regidoria de Participació Ciutadana està treballant en dos projectes més. D’una banda estan fent enquestes entre els veïns i comerciants de la plaça del Mercat i carrers adjacents per saber la seva opinió sobre el tancament d’alguns carrers durant els caps de setmana dels mesos d’estiu. Un dels aspectes que els preocupa, diu Pérez, és assegurar l’entrada al pàrquing que els caps de setmana és quan té una major ocupació.

 

Un altres dels projectes en els que treballa la regidoria és un procés de participació ciutadana per conèixer l’opinió dels veïns respecte de les actituds incíviques que tenen lloc al municipi. En aquests moments estan acabat d’elaborar l’enquesta que faran a la ciutadania, en la qual també els demanaran que facin propostes concretes per lluitar contra l’incivisme.

 

La notícia completa a Info Anoia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA