Societat

Societat

El BBVA denuncia la PAH per enganxar uns cartells

El banc porta al jutjat penal un membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Urgell-Segarra pels “danys en la neteja de la cola dels vidres”

Si el condemnen, s'exposa a una multa i tindrà antecedents penals

El BBVA ha presentat una denúncia per danys contra un membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de l'Urgell-Segarra, per enganxar cartells als vidres de dues oficines, a Cervera i Guissona. La denúncia, que es tramita per la via penal, en el cas de condemna comportaria una multa i antecedents penals. Està motivada “pels danys ocasionats per netejar les oficines a les quals van enganxar amb cola papers de diari i d'altres”, consta en la citació judicial. La PAH remarca que el BBVA intenta “desgastar-los i fer-nos venir por”. Aquesta entitat bancària ja ha presentat 80 denúncies a tot Catalunya en contra de la plataforma –una vintena en l'últim mes– la majoria de les quals, per ocupacions i enganxades de cartells, segons la PAH.

El jutjat de Cervera ha citat a declarar el proper 15 de juny, en qualitat d'investigat, Vicente Hernàndez Rivera, membre de la PAH i un dels veïns de la casa ocupada per la plataforma a l'avinguda Ondara de Tàrrega. La investigació policial arran de les denúncies del BBVA assenyalen que el 29 de novembre passat, a la nit, van enganxar cartells a les dues oficines del BBVA on deia: “BBVA, CX exigim solucions pels casos PAH Lleida.” Els directors de les dues oficines van aportar les gravacions de les càmeres de seguretat a la policia. La policia ha completat la investigació amb consultes “al Facebook de la PAH on hi ha penjades amb telèfon mòbil diverses fotografies dels fets denunciats”, segons la citació. Hernández ha estat identificat per “visualització” de les càmeres. Les diligències, que encara estan en fase d'instrucció, també assenyalen que “el portaveu de la plataforma és Ivan Sauch”.

En cas que el condemnin, Hernández s'exposa a una multa de 6 a 24 mesos, amb una quantia variable en funció dels seus ingressos i de si la taxació dels danys supera els 400 euros. A més, i d'ençà de la reforma del PP del Codi Penal del juliol passat, Hernández tindrà antecedents penals, la qual cosa li pot comportar problemes a l'hora de fer oposicions, obtenir permisos d'armes o si té una altra condemna. “És contundent haver presentat denúncia perquè l'habitual seria una demanda amb una reclamació dels diners per la neteja dels vidres, en lloc de la via penal”, remarca l'advocat guissonenc Hug Sierra. “Per mi, hauria de ser jurisdicció civil, perquè enganxar cartells és embrutar, i la llei normalment entén com a danys coses més greus, com destrosses.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR